Пригожин надр*ска вратата на Шойгу с маркер, готвачи в Санкт Петербург и Москва излизат на протест

Mar 7, 2023     zhelyo     3230
КРЕМ-КАРАМЕМЪЛ - Готвачът на Путин и хоби маршал и лайф коуч на затворници Евгений Пригожин прибегна до действия, с които да изостри противопоставянето си с ръководството на конвенционалната руска армия.

Създателят на частната военна компания Вагнер надраска с цинични епитети вратата на кабинета на руския военен министър Сергей Шойгу от рода на "Мастия на Сорос" и "Надуваема кукла на чичките от Давос".

Актът на Пригожин идва след поредица от публични изяви, в които той упрекваше руското командване, че открадна славата на Вагнер за превземането на Соледар и саботира усилията му да завладее Бахмут, като не му дава боеприпаси.
След вандалския акт с надрасканата врата той обяви и курс към ефективни протести, като призова готвачите в Санкт Петербург да протестират срещу кмета си, а в Москва се очаква да не останат по-назад, за да не изглежда, че столицата от царски времена взема инициативата.

Официално руското военокомандване мълчи за действията на Пригожин, но съмишленици на Шойгу са събрали подписка в негова защита и призовават президента Путин да обяви гладна стачка и дори да уволни готвача си.

Кой е прав?

Избери отговор!
Край