10 Не!Съвета: Как да познаем дали някой политик ни лъже?

Sep 22, 2014     zhelyo     5714
Изборите идат, а ние ще ви помогнем да продадете гласа си на правилните хора, като откриете КОЙ лъже най-много с порция Не!Съвети, дошли от нашата свръзка в Не!Съветския съюз.

Разбира се, гледаме да избегнем да пълним текста с извънредно очевидните неща за заплати от 1000 марки, 13 милиона работни места, три морета, без да броим ваучера за Куба и избягването на истината с ad hominem реторика, насочваща вниманието към политически опонент, който бие негрите по-силно.

Внимавайте в следните работи - наблюдаваният политик лъже, ако:
1. Говори, ръкомахайки с нелепо устроен юмрук (на снимката горе). Това е вносна практика от американците, защото ръката в такава поза прилича на панирано пилешко бутче и това вдига нивото на допамин у аудиторията. В България прилича на кренвирш, което може да подведе хората, че даден политик застъпва национални каузи.

2. Решава, че е патриот, само защото се кичи с исторически символи.  Всеки иска политиците, особено тея, дето управляват, да обичат родината и да служат на интересите ѝ, но обикновено колкото по-яростно даден политик ни убеждава колко повече е следващият Ботев, Левски или Стамболов, компенсира за толкова повече зависимости от някои посолства или корпулентни благодетели..

3. Обещава нов морал. Нов не значи различен, нито по-добър. Следващият Windows е нов, но в 50% от случаите е по-тъп от предишния.

4. Говори за "децата ни" и "родителите ни", правейки се на заинтересован от обикновените хора. Деца, отгледани в чужбина, и родители, най-вероятно сериозен фактор за приемствеността между бившия тоталитарен режим и нескончаемото преходно статукво, не са баш тези, чиито перспективи са за вас.

5. Досега сте го хващали в лъжа. Склонни сме да повярваме, че някой може да излъже поради незнание или необмислена реплика, но по-скоро си е лъжец.
6. Декларира, че закриля бедните и онеправданите. Но политическото му семейство е с основен принос кастата на бедните и онеправданите нарочно да се поддържа такава, за да може гласът ѝ да се печели по-лесно.

7. Настоява за прозрачност. Но никой няма идея как партията му е наредила кандидат-депутатските си листи.

8. Сочи капитализма за свой враг. Но има най-много милионери в партията си и гласува с охота олигарх лично да оглави служба за национална сигурност.

9. Сочи комунизма за свой враг. Но идол му е Тодор Живков.

10. Преживявал е повече от един катарзис. Нормално е някой да види, че не е бил прав и да се поправи - да смени мнението си или да иде в друга партия. Но случва ли се това прекалено често, значи си говорим за поредния тюфлек, за когото политиката е просто работа. при това работа, в която не го бива.
Продайте гласа си скъпо - за някоя истински изкусна лъжа!


zhelyo

Какво правите, за да не ви лъжат толкова политиците?

Избери отговор!
Край