Как светът ще светува през 2019

Jan 10, 2019     zhelyo     6199
Прас-Прес подновява годината със задълбочена прогноза на това коя държава накъде ще хукне през 2019 година.

  САЩ

И тази година САЩ ще бъде основно Доналд Тръмп. Оранжевият дядо, който за последно е спал преди падането на Берлинската стена, ще обсеби медии, умове и сърца, като ще наеме ДжиПи Груп за строенето на стената до Мексико.
Тръмп ще противодейства на налагането на третия пол в някои страни, като ще отмени втория пол, за да възстанови световния баланс.

Американският държавен глава ще отмени пунктуацията, храненето с нож и вилица, както и ще задължи всяко бяло дете да бъде въоръжено, докато всяко цветнокожо дете ще изкара минимум 1 година в затвора като превантивна мярка.

Тържествено американският президент ще си направи профил в руската социална мрежа VKontakte, като ще блокира абсолютно всички, за да отхвърли за пореден път обвиненията за връзки с Русия.

  Русия

Русия ще продължи да се развива ударно в технологичен, културен и метеорологичен аспект.
Лично Владимир Путин ще създаде нова Лада, заредена с електронно космическо оръжие, можещо да изпепели цял западен град за 20 секунди, а хората, които вярват на такива твърдения, ще се увеличат като брой двойно на вярващите през 2018 година.

Нов хуманоиден православен робот ще може да кръсти по 200 деца в минута, но и да каже наздравица в същото време, без да се окаже, че това е бил енергичен поп в роботски костюм.

Възникнали малки протести, най-вече срещу слагането на глутен в лосионите за вана,  тук-там из Русия ще бъдат потушени от извънземни, заради което претестиращи безследно ще изчезнат. Нейсе.

  Великобритания

И през 2019 Брекзит ще значи Брекзит, каквото и да значи това.
Тереза Мей почти ще постигне сделка, но всъщност сделка няма да има, а напускането на Европейския съюз според някои ще се е случило, други ще смятат, че предстои, но никой няма да е сигурен какво точно става.

Борис Джонсън и Джеръми Корбин ще обявят, че с удоволствие биха управлявали Обединеното кралство, но към момента единият не може да си намери чорапите, а другият не иска да излиза много навън в свят, в който единственото равенство между леви и десни е в краката и в това, че и двата носят чорапи.

  Германия

В Германия всичко важно е в шепите на нашенският премиер генерал Бойко Борисов. Ако той одобри Анагрете Крам-Каненбауер за наследник на Меркел, стабилността ще възтържествува.

Но това име не се учи лесно и е възможно да се потърси някоя друга Хелга, на чието дупе нашенският дипломатически гений да свири на дупето, както Волен Сидеров на барабанчета.
Очаква се 79 милиона дизелови МПС-та да бъдат пратени насам, така че обменяте левовете в марки, идват евтините BMW-та и пасати.

  Франция

Макрон няма да прокопса дълго под натиска на хора, облечени като КАТ-аджии, така че очакваме сериозна промяна във Франция.

След Саркози и Макрон може да дочакаме някой по-висок лидер на страната-световен шампион, но засега това най-вероятно ще е Килиян Ембапе, дето рита в тамошния Лудогорец.

  Китай
Китай тихомълком пак ще е водещата световна сила, която контролира почти всеки човек на планетата чрез наистина умно подслушвателно устройство в джоба му.

Ще присъединят към територията си Тайван, Крим и Аляска, без да пукне нито една пушка, а с хакерска атака на Google Maps.


Индия

Индия е изправена пред екологична катастрофа, като се очаква през 2019 година 26% от територията на страната да бъде заета от диария.

Много западни досадници ще идат в Индия да преоткрият себе си, но повечето от тях ще се загубят в трафика, а завърналите се, ще се опитат да изкарат дезинтерията си като някаква форма на висше просвещение.
 
Унгария

Орбан ще се скара с Бойко Борисов заради любовния триъгълник, който им е завъртял агент Николай.

  Гърция

Гърция ще изпродаде всичките си биткойни, което ще срине криптовалутата, но тия мързеливци пак ще са добре, а ние ще се спукаме от работа и търкане на талони, а накрая пак ще сме по-бедни и ще им ходим на тяхното море, че по-изгодно.

  Северна Македония...
Цялата статия четете в брой №42 на в-к Прас-Прес.

Коя страна ще завърши на първо място?

Избери отговор!
Край