10 Не!Съвете: Как да пестим пари в тия безумни времена?

Mar 17, 2022     zhelyo     6039
Сякаш беше вчера, когато бананите бяха деликатес, а за обикновени неща в магазините хората се редяха на опашки и беше голям купон. Е, понаучихме се на консумеризъм и изобилие на продоволствия, но на рахата му се вижда краят. Ето как да се адаптираме към по-скромното бъдеще. 

1. Може да излъжете ума си чрез миризми. Подушете малко парченце сьомга, докато хапвате русенско варено. Цели поколения руснаци са отгледани с душене на една суха рибка.

2. Не си мийте зъбите. Първо - миенето на зъби е измама, животните не си мият зъбите. Хабите вода, а пастата за зъби е скъпа. Второ - натрупаната зъбна плака ще ограничи капацитета на устата ви, ще ядете по-малки хапки и ще ви писне да се храните, като така няма да преяждате.
3. Спете по 16 часа. Докато спите, не харчите пари, не ядете, не пиете, не гледате екрани, харчещи ток, не хабите вода, не си купувате олио, яйца, захар, памперси, белина, краставици.

4. Карайте на аварийки вместо фарове и габарити. Тъй като светят само през половината време, това спестява 50% от горивото, нужно за зареждане на акумулатора.

5. Идете на море в Google Maps. Даже може да обиколите повечко дестинации с едно влизане

6. Оставяйте мръсните чинии на терасата. Услужливи птици ще идват да кълват хранителните остатъци и да почистят чиниите ви. Както ония врабчета, дето чистят устите на крокодилите и гърбовете на носорозите.

7. Инвестицията в презервативи спестява години разходи. Но знаете ли, че може да ползвате безплатните пликчета за плодове и зеленчуци в супермаркетите за същото?
8. Четете книги вместо фейсбуци. Информацията в книгите си има посочен автор, по-вероятно е книгата да е грамотно написана, но има и изключения, няма реклами, които да ви вкарат в харчове, не хаби ток, защото може да я четете на свещ. И най-вече - няма плеяда малоумни хора със самочувствие да коментират под всеки абзац.

9. Сприятелявайте се с в повече хора. С разнообразни имена. Ползвайте църковен календар и си подсигурете почти ежедневни почерпки от всевъзможните именяци. Настоявайте за щедрост от носителите на по-обскурните имена, за които повечето народ няма да се сети.

10. Взимайте заложници. Да се сбиеш на опашка и да победиш, за да се сдобиеш с артикул в промоция е победа. Но по-голяма победа е да извлечеш двойна полза и лежащия враг да го натовариш в багажника и да поискаш от близките му откуп. Човещина!

Ще се възползвате ли от тези съвети?

Избери отговор!
Край