10 Не!Съвета: Как да спрем да бъдем от онези хора, които тичат и досаждат с което?

May 3, 2016     zhelyo     24939
Нашите научни партньори от ЦЕРН доказаха, че 10 от всеки 10 хора, които ходят да тичат, са досадни заради което. Освен минутите, отделени за повишаване на пулса, телесната температура, влагата около скротума (ако е наличен), напрягането на ставите и усиленото пуфтене, бягащите отделят време да записват километраж в около 1000 app-а на телефоните си, да си купуват обувки с пръсти, клинове, тройни байпаси и да ядат енергийни десертчета, приличащи на пресовано маймунско ако, докато пускат статуси за дневния си пробег.

Ето съвети от Не!Новините как това да спре.

1. Не тичайте, освен ако не ви гони някой. Ако прецените, че ви гони куче, също не тичайте, защото ще ви настигне и ще сте вече уморени за ръкопашната схватка.
2. Не напълнявайте. Излишните грамове са най-голямата причина за тичане. Разбира се, хората с излишни килограмове са наясно, че за да ги разкарат, ще трябва да тичат редовно с продължение на месеци и е по-добре да си дебел, отколкото досаден.

3. Намерете си други хора, които тичат. Бъдете си досадни взаимно, за да се видите на какво приличате. Спрете да тичате, започнете да се събирате на по бира и си говорете за наистина интересни неща.

4. Ако все пак работата ви е да тичате и искате да вземете медал от Рио - вземете допинг. Никой не печели без допинг и някакви sci-fi хранителни и медицински добавки, от които пишката ви заслужено ще предаде богу дух.

5. Не избягвайте напълно тичането. Другата крайност да тичате само, за да се вредите в градския транспорт, докато се влачите по средата на тротоара, трябва да се наказва с това във фейсбук да сте приятели само с хора, които тичат и правят 3-часови ежедневни "тренировчици".

6. Ако пробягате повече от километър, но сте се уморили, не винете цигарите, сякаш очаквате да сте Хайле Гебресаласие. Нормално е след 50 метра тичане човек да е уморен. Защото нормалният човек тича веднъж в годината, избиват му мазоли, заболява го глезен или коляно и се успокоява за година напред, че спортуването просто не е за него. 
7. Тичането не е за здраве. Тричането е. Помнете българщината и спазвайте традициите, това с бягането е западни шменти капели.

8. Вложете физическата си енергия в нещо, а не я хабете за празни обиколки. Посадете дръвчета, пренесете тухли, направете ремонт на градинката на НДК и спестете някоя поредна обществена поръчка за ремонт на ремонта.

9. Оскар Писториус. Човек, държащ да тича, дори когато има оправданието за отсъстващи крака... Доказано гаден човек.

10Велосипедът не е по-приемлива алтернатива. Колоезденето с нетранспортна, а спортна цел, е същото. И дори като ви откраднат велосипеда, му пускате 20 снимки от 20 ъгъла, за да ви го върне някой самарянин, който заради вашата досадност вече го е метнал както Фродо метна пръстена във вулкана.

Тичате ли?

Избери отговор!
Край