Не!Интервю с Цв. Василев: Пеевски ползва като лигавник козирката, предвидена за сектор А на Герена

Dec 1, 2016     zhelyo     7967
БЕЛГРАД - Претърпелият катарзис дисидент на политическото статукво Цветан Василев коментира ексклузивно за Не!Новините казуса с козирката на сектор А на стадион "Георги Аспарухов".


zhelyo: След като Спас Русев призна пред фенове, че най-евтино ще бъде новата трибуна да бъде бутната и да се построи наново с козирка, отколкото само да се сложи козирка, обществото заподозря врътка. Вие ли я финансирахте небрежно?

Цветан Василев: Да, аз дадох пари, извиха ми мустаците. Не исках да давам пари за тая щуротия на Пеевски, чиито изпълнители бяха адвоката му Ангелов и Иво Тонев. Но той ме заплаши с компромат. Аз никога не съм имал компромати да плаша хората с тях, само Пеевски ги имаше, докато ме подвеждаше, че сме приятели и ме изнудваше.
zh.: Вие споделихте ли на Бойко Борисов и Александър Сталийски, че строежът на нов сектор А на стадиона на Левски е пирамида?

ЦВ: Да, той знаеше. Сталийски седеше в скута му и се смееха, щото Борисов така му гледаше в картите и го биеше винаги с лекота. И за прословутата козирка тогава още ми каза, че не е предвидено да се поставя на сектора, а е проектирана за лигавник на Пеевски. Да не се цапа от всички обществени поръчки, кадруване в съдебната система и какво ли не. Аз тогава реших, че е добре, щото хората на стадиона ще издържат малко дъжд и градушка, ама Пеевски ако се омаже много, можеше да омаже и мен. За жалост, козирката не попречи да ме омаже.


zh.: Как тези хора въвлякоха Вас и КТБ във всичко това? Как успяха да превземат Виваком и да продължат фалшивото субсидиране на синия клуб?

ЦВ: В интерес на истината не беше трудно. Аз едновременно съм алчен и имам финансовия капацитет на касиерка в Биллата в Казанлък. Но България е държава, която е по-силна от математиката и може да опраска логиката с едно щракане на пръсти. Та така. Айде, че Сретен ме чака да му готвя, престоят ми тук не е безплатен.

Кой е жертвата?

Избери отговор!
Край