Борисов към Главчев: Излизаш в центъра и като глашатаите почваш да викаш, че не ти решавам аз

Apr 17, 2024     zhelyo     1819
ПРИЯТЕЛСКИ СЪВЕТ - Бойко Борисов призова служебният премиер Димитър Главчев да покаже, че е независим и неподатлив на внушения, влияние и контрол от страна на политици.

На свиждане в заешко помещение почетният премиер на България се обърна към служебния си заместник с думите:

"Главчев тука ли е? Защо ми правите тези номерца? А, защо ми правите номер? Нали знаеш, колко бързо ще се разправя с вас? Как може да ме изкарвате, че сменям министри като някаква абсолютна глупост? Как ще ми назначавате Дани Митов за външен една седмица, след като си сглобихте уж кабинет?! Да, той е чудесен и правилен избор и тоя другия се налагаше да го смениш, защото посолствата ме натискат. Ама защо толкова очевидно? Е, защо ми го правите? Не, питам репетирате дали ще ви оправя още днеска или какво? Провокирате ме дали много бързо ще го направя или до следобед? Това ли искате да ви кажа?"
Димитър Главчев се извини и поклони на Борисов, но го ядоса отново, опитвайки да целуне трижди оперираното от скъсан менискус коляно на своя суверен.

"В центъра на София отиваш лично днес, заставаш на площада. То те са няколко, голем град съм построил. И като едно време тези глашатаите: "Бойко не ми решава нищо", викаш по три пъти. Обикаляш и се прибираш тогава. Ясно?! И още един път, ако ми направите така да се задъхам по време на ретрограден Меркурий, ще бъде много критично за вас. Много бързо критично. Свободен си!"

Кой му решава на Главчев?

Избери отговор!
Край