Медии умуват как да отразят факта, че хората са идиоти, без да загубят аудитория

Mar 6, 2014     zhelyo     10416
Медиите по света и у нас се изправиха пред етична дилема, в която фактът за съобщаване е, че огромна част от собствените им читатели, зрители и слушатели са потресаващи идиоти.


"Не искаме да обиждаме хората, даже желаем да им помогнем дотолкова, че да не карат Дарвин да се върти като дюнер в гроба си, но наистина - има страшно тъпи хора" - споделят медии, гледащи социологически извадки, доказващи поголовната ментална семплост.


Друг етичен казус е и тясната връзка между някои медии и нарастващата тъпота, в която едни колеги трябва да обвинят другите медии в това, че генерират такъв идиотизъм, че чупят времевия пространствен континуум, създават паралелна вселена, в която естественият подбор е изпратен да играе във В група.
"Наистина, как да обясним Бареков на читателите си, без да наречем определен немалък дял от тях идиоти с памет колкото на глава карфиол?" - споделят терсенето си журналисти с поне малко дълг да са прями и полезни на обществото.


Междувременно половината читатели се отдадоха на пощене с елементи на палпация, за да се проверят да не са чипирани тайно през нощта.


zhelyo

Как?

Избери отговор!
Край