INSAIT: BgGPT е по-грамотен и адекватен поне от медиите, които го отразиха сензационно

Mar 5, 2024     zhelyo     5331
ОНЛАЙНКИНИ - Представянето на BgGPT бе обявено от родните медии като сторически момент в развитието на изкуствения интелект у нас, с което се доказа, че базираният на вече съществуващи технологии чат бот в начален етап е поне 3000 пъти по-умен от средния роден журналист.

Представената от конкурентите на медия №37 в страната и №32 в света като "революционна" версия на езиковия модел Mistral-7B, разработена от института INSAIT, бе обявена за последния писък в технологичните иновации от хора, които са на още 2 до 5 заплати от това да бъдат заменени в копи-пействането на дописки от ботове.

Въпреки че BgGPT понякога предпочита да се идентифицира като Александър и изпада в моменти на креативно объркване, специалистите от института уверяват, че невероятната иновация ще доближи интелектуалния полет дори на свръхинтелигентните хора в коментарите под постовете на медиите във Facebook.
"BgGPT засега е полезен като кварталния напушеняк, повечето информация я халюцинира, не сверява информацията си в реално време в Интернет и цикли върху случайните си измислици. Дори Gemini на Google говори по-добре български, така че нашата новост е по-скоро с цел да даде работа на клетите безкритични препечатвачи на текст, за да имат пълнеж в медиите си. Те също халюцинират и си доизмислят" - обясняват родителите на "българския" AI.

Междувременно се появи много по-добър български чат бот, който бе разработен за няколко минути и бе отразен само от Не!Новините в това клето изречение.

 

На какво ви прилича BgGPT?

Избери отговор!
Край