10 Не!Ща, които да отменим при рестартирането на света

Apr 9, 2020     zhelyo     8328
Светът очаква по някое време, дали скоро или по-нататък, да излезе навън и да почне почти всичко от начало. Имаме преднина от това, че вече сме се запознали, както и възможност в аванс да обменяме идеи. Ето някои работи, които може да отменим при възстановяването на цивилизацията си.


1. Ръкостискането. Можем да се възползваме от ситуацията сега и да го забравим това страшно глупаво нещо, подело началото си от времена, в които е трябвало да покажеш, че не си извадил сабя в десницата си и няма да посечеш човека, когото приближаваш. Днес може да махаме с две ръце, за да покажем, че нямаме дистанционно за боен дрон.

2. Питането на "може ли да те питам нещо" и "там ли си". Най-вече в чата, но някои затормозяващи люде го правят и на живо. Губим достатъчно време в живота си сега, нека после сме директни и точни и да не шикалкавим излишно.
3. БНТ да дава супертъпи италиански сериали, вместо да пусне Монти Пайтън или Злостър черното влечуго. Спрете да хабите ток, за да излъчвате тия върхове на безличието.

4. Обидчивостта. Доказваме си, че като изключим тук-там някакви заедници, като е напечено може ако не масово да си помагаме, то да не си пречим и да ограничаваме зарази, дори повечето хора да ни дразнят, обиждат и да противоречат на мирогледите ни. Затова в по-спокойни времена нека се оставим да може да си се засягаме и да минаваме доскорошните политкоректни граници.

5. Слагането на айсберг и други безвкусни зелени листа в хамбургери и дюнери. Размиват вкуса, правят яденето по-трудно и са просто излишни. Може обикновено зеле - листата му нямат такъв обем, има вкус и хрупка.

6. Училищата. Образованието да мине онлайн, за да спрем разпространението на срамни болести по децата, насилието в междучасията да стане само по скайп, пушенето да е вкъщи и родителите да вземат мерки. И в метрото да не е пълно с мънички хора с огромни раници сутрин. Също така - в часовете по литература да се учат да пишат, а не да четат скучни за тях неща. 

7. Книгите. Дори в продължителен период на изолация от света и скука, книгите се оказват далеч по-скучни от клипчета как човек с хидравлична преса смазва диня или хокейна шайба по YouTube.
8. Излишната купа в английския футбол. Има си ФА къп, но за Бога и по дяволите - защо ни е Карабао къп? Тя изглежда излишна, дори като е нямало мачове от месец.

9. Витоша Бистрица и Царско село. И нашият футбол има трески за дялкане. Като отбори, на които дори роднините на футболистите не им ходят на мачовете.

10. Нямането на идея какво се прави, като стане напечено. Ни граждани, ни управляващи имат идея, като стане криза, катастрофа или бедствие. Имаме слаба подготовка и се отдаваме на взаимна дезинформация. Затова да се даде на Венета Райкова и Кобилкина да напишат една книга с инструкции как да процедираме при нов вирус, война, химическа или ядрена атака, земьотрес, изригване на вулкан, наводнение. Да си я изчетем, да се подготвим отмалко, да сме по-добре при следващата цивилизационна клизма.

Искате ли по-точни статистики на Не!Анкетите, като отшуми ковид деветнайсето?

Избери отговор!
Край