10 Не!Ща, които ни пречат да заспим през лятото

Jul 20, 2023     zhelyo     2722
Будни сте и ровите в Интернет, защото сте прекалено изтощени, за да си свършите задачите? Нямате енергия за нищо освен безсмислено скролване, понеже сте хронично недоспали? Припомнете си топ 10 причини за това си състояние в момента!

1. Жега е. Потни сте и джапате в собствен сос, а не сте видра, че да можете да спите на мокро. Но истинската причина да не можете да заспите е, че се страхувате да не се удавите при някое подмишнично цунами, ако комбинирате топлото с някое кошмарче.

2. Студено ви е. Развили сте се, за да поизсъхнете, но внезапен полъх откъм прозореца ви втриса и ви се схваща рамото. Ставате да затворите прозореца и мигом става парник. Пускате климатика и след 20 секунди развивате симптоми на бронхопневмония и ви пресича стомахът.
3. Комари. Те се доближават до ухото ви и се отдалечават, за да не забравяте за Доплеровия ефект. Като не спите, поне малко да си припомните училищна физика.

4. Самоубийци с моторни превозни средства, които вдигат по 680 км/ч и са си сложили пластмасови чашки при калниците, за да бръмчат по-силно и да ги чувате дори на затворен прозорец. Да, КАТ са безсилни срещу тях и при тия заплати може да глобят само някоя леля, която е карала в бус лентата, защото не е успяла да се пререди в средната лента с кафяво-оранжевата си шкода фабия, понеже кара като леля.

5. Съседите. Съседите тропат, пеят, имат домашни любимци или робот-прахосмукачка, настроен да чисти в полунощ. Но понякога е достатъчно дори да дишат, за да ни пречат да заспим. Единствената утеха е, че ние се падаме съседи на съседите си и вършим абсолютно същото за тях.

6. Как да се наредят жълтите павета, така че да не мърдат? Мозъкът е загрял, кръвоносните съдове са се разплули и мислите в него не могат да бъдат спрени. Няма да спим поредна нощ, за да решим най-големите загадки на вселената. Какво е имало преди Големия взрив и какво ще бъде след неминуемата победа на Ентропията? Как така в чужбина нещата изглеждат по-нормално, да не сме гърбави? Записани ли са в Менделеевата таблица всички неща, на които мирише в подлезите през лятото?

7. Знаете ли кои звуци навън са от щурци и кои - от скакалци? Почти сигурно е, че чувате комбинация от двете. Щурците са по-мелодични, кълна сее. Техният звук идва от търкане на крилата, докато скакалците търкат задните си крака в краката. И двата вида използват задните си крака не само за скок, а и за да изстрелват акото си надалеч. А, поразсънихте ли се? Искате ли любопитни факти за чухалите?
8. Ефектът на пеперудата. Пеперуда на другия край на планетата е размахала крилете си и вместо да се изсипе един вулкан в Чили, ви секва заспиването. Нещастница!

9. Недостатъчно изразходена енергия през деня е възможно да вкара тялото и ума в бодър режим с часове през нощта. Но по-коварното е да сте преуморени и да нямате енергия, за да заспите. 

10. Дух или чудовище, което се готви да те изяде, веднага щом заспиш. Ако не спиш, ти имаш страхотна сила и бойни умения да го победиш, но заспиш ли - ставаш на манджа. Живее под леглото, дори то да е от тези, под които не може да се скрие такова създание. То може да се дематериализира.

Как спите?

Избери отговор!
Край