10 не!ща, които родните политици най-често продават и даряват за трансплантация

Jun 18, 2021     zhelyo     4467
В България всички сме роднини, а наскоро стана ясно, че сме свързочни роднини на украинци, японци, индийци и израелчани. Прехвърляме и си трансплантираме коли, офшорни фирми, футболни отбори, магистрали, молове и органи. Но една фина част от нашия социум често дарява на нуждаещи се най-ценните части от себе си.

Ето какво най-често са продавали за трансплантации на символични цени нашите политици.

1. Гръбнак. На първо място, разбира се, но това е символ на себеотрицанието, което политическата класа у нас проявява.
2. Сълзи. Политиците са най-големият донор на сълзи. В митологичните разкази сълзите на всякакви приказни същества са чудодейни, но политиците даряват целите си слъзни канали на народа си, за да смогне сам да си реве.

3. Имоти. Имотите си родният политик дарява на тъща си, най-често след като ги е купил на 5 евро квадратния метър и са се оказали дефектни.

4. Морал. Моралът е като апендиксът, като мъдреците, като топченцето в ъгъла на очите - закърняваща част, останала от предците на политиците. За какво да го задържат, като може да свърши работа другиму?

5. 5 000 евро. Донорството на пари също не е чуждо на политиците ни, които просто ги дават на момичета в нужда с думите: "Аз мога да си позволя по-скъпа и хубава от тебе, ама нá ти да си похарчиш. Не ми вярваш? Я виж тука в чекмеджето под крема за болен кръст какво имам!"

6. Суджук. Нашите политици не обичат чревоугодничеството и не се е чуло и видяло някой от тях да щипне дори 2 тона суджук на едното зъбче. Даряват предизборно кюфтета и кебапчета, което потвърждава това донорство.
7. Минало. Всеки наш политик държи да си засили миналото с 200, даже не му търси някой лев. Не като в другите държави да се фукат с визитки, бизнес успехи, растеж в обществото. Тука се дарява всичко - обикновено службички в разни държавни фирми и институции, смени на 10-ина различни партии, връзки с подземния бизнес.

8. Суверенитетът на България. Продава се на изгодни цени и го трансплантират в няколко посолства едновременно, защото то ние просто имаме суверенитет в излишък.

9. Акъл. Тук политикът наш дарява, но само на умен човек. А на прост човек, Томиславе, сещай се.

Последното четете в новия брой на в-к Прас-Прес.

 

Бихте ли станали донер на нещо?

Избери отговор!
Край