Уникална човещина! Русия приютява 1 млн. бежанци от Газа в Камчия

Oct 17, 2023     zhelyo     5565
МОСКВА - Русия се затвърди като единствената страна в света, която помага на бягащи от война хора, като отвори анклава си в Камчия за палестинци.

Вчера руският президент Владимир Путин обяви, че Русия ще приеме 1 милион бежанци от Газа, които се евакуират заради атаката от страна на Израел. Анклавът в Камчия, който се намира на българската черноморска ивица, ще бъде дом на палестинците, които ще получат храна, подслон и медицинска помощ.

"Това е акт на уникална човещина, никъде другаде по света го няма това. Русия винаги е била страна, която помага на нуждаещите се, и ние няма да оставим палестинците на произвола на съдбата, докато Западът подклажда поредната унищожителна война.", заяви Путин.
Решението на Русия да приеме бежанците от Газа е в контраст с това на други страни, които са затворили границите си за бягащите от война хора и не са приели на своя територия нито един човек.

Откриването на анклава в Камчия за палестинци е добре прието от международната общност. "Това е голям жест от страна на Русия, наистина демонстрира себеотрицание и дълбока душевност. С една дума - доброта. Това е пример за това как трябва да се отнасяме с бежанците.", заяви генералният секретар на ООН Антониу Гутериш. 

 

Отново ли Русия ви учи на истинска добрина, умнокрасиви?!

Избери отговор!
Край