Спекулантът Сорос се възползва от руската изолация, купи и преименува Роснефт на Сороснефт

May 17, 2023     zhelyo     2160
МОСКВА - В шокиращ ход финансистът милиардер Джордж Сорос обяви, че е придобил контролния пакет от акциите на Роснефт, най-голямата нефтена компания в Русия.

Сделката е станала възможна след като Кремъл е решил да продаде 149% от държавното участие в компанията на поставено от Сорос лице, което се представило за русофил, желаещ да помогне на руската икономика.

Сорос, който е известен със своите спекулативни операции и политически амбиции по цял свят, но ударили на камък само в Унгария и България, е използвал своя фонд Open Society Foundations, както и две от сметките си в Revolut, за да заобиколи санкциите и купи акциите на Роснефт на цена от около 20 милиона рубли. 
След придобиването на контрола над Роснефт, Сорос е обявил, че ще преименува компанията на Сороснефт и ще я превърне в „лидер в областта на зелената енергетика“.

Американският унгарски евреин, които цели глобална доминация и да избира имената на първородните ви синове, е обявил курс към създаване на веган горива, за които не са загивали динозаври.

Той е заявил, че ще прекрати всички проекти на Роснефт в Северния ледовит океан, както и всички сътрудничества с Китай, защото няма доверие на хора, на които не може да види очите. 

Новината предизвика смут и мълчание в официалните ешелони на руската власт, което бе нарушено само от видео в телеграм на Евгений Пригожин, обявяващ бойкот на продуктите на Сороснефт.

Как така ще купи Роснефт?

Избери отговор!
Край