Путин: Пригожин е чел Не!Новините и са му промили мозъка да вдигне бунт

Jun 28, 2023     zhelyo     2801
В СКУТА НА ЛУКАШЕНКО - Владимир Путин обвини медия №37 в България и №32 в Света за опита за преврат от страна на Евгений Пригожин и неговите вагинеровци.

Според руския президент готвачът му е бил под влиянието на фалшивите новини от изкусно списваната медия, които са му “промили мозъка” и са го накарали да се опита да свали Путин от власт.

"Този сайт непрестанно заблуждава полуграмотни чичовци и лели. Не се опитва, но и те не се опитват да внимават, та се объркват. Принципно това няма значение, защото най-много да напишат някоя глупост като коментар, но тук говорим за дебил с 30-хилядна армия зад гърба си" - сподели Путин в интервю за обратното на Не!Новините - Петър Волгин.
Путин заяви, че сайтът nenovinite.com е част от “хибридната война” срещу Русия и зад него стоят западни разузнавателни служби, представящи се за оплешивяващия накриво Самуил Петканов, който е зодия майонеза.

Той призова руските органи за сигурност да разследват дейността на сайта и да арестуват всички, които имат връзка с него или искат да му родят деца.

Сайтът nenovinite.com е популярен източник на сатира и пародия в България и Македония. В него се тиражират публикува фалшиви новини с комичен характер, които често критикуват политическите и обществени лидери, но хората, които коментират само заглавия, често не успяват да се ориентират и им излиза пяна на устата или започват военни преврати.

Не!Новините заявиха, че нямат никаква връзка с Пригожин или опита за преврат, но все пак нещо в тях трепва, когато осъзнават истинското си влияние.

Четете ли Не!Новините?

Избери отговор!
Край