Северна Македония надхитри всички, предяви претенции над всички северни неща

Jul 12, 2018     zhelyo     5464
СКОПИЕ - Наглед компромисното склоняване на Македония да смени името си на Северна Македония се оказа двоен блъф от страна на югозападните ни съседи.

Най-древната държава в света, дала ни оперното пеене, програмата за предпране и дюнера с пържени картофи, както и самите пържени картофи, вече има легалното право да заяви за своя собственост всички северни работи.

Поради липсата на място от паметници македонците не желаят да прибират тези работи в къщите си, а биха предпочели да ги обложат с такса.
До нашата редакция дойде информация за 10 севрни неща, към които Северна Македония ще предяви претенции до броени часове:

1. Северния полюс. Всеки пътешественик, решил да покори фамозната въображаема точка на планетата ни, вече ще трябва да има македонска виза.

2. Северното сияние. По 50 денара на минута гледане (колкото е билетчето за градския транспорт в София). 

3. Северина. Хърватската поп-фолк фурия ще носи на Северна Македония по 100 денара с всяко гледане на неин клип в YouTube.

4. Северен поток. Транзитните такси от цялата тръба за руски газ ще отиват в Скопие. А скоро май ще има и Северен Поток - 2. Благодат.
5. Северния ледовит океан. Засега се обмисля такса само за улова на всяко кило риба, но океанът е голям и може да се сетят за фосилните горива.

6. Северна Америка. Мексиканците ще трябва да дават процент от това, което успеят да откраднат от американците и канадците. 

7. Северната тангента. Ето, че ще се поставят тол-такси и там. На македонски - патарина.

8. Северна Корея. Една Корея, към която се очаква да завали златният дъжд на бай Доналд Тръмп.

Последните две точки от този сюжет научете, давайки от парите си за новия брой на вестник Прас-прес.

Кое е най-северното според вас?

Избери отговор!
Край