Мъск към руснаците: Спирам Starlink в Украйна, ако думнете Луната с атомни бомби, че пречи да спя

Apr 27, 2023     zhelyo     2088
ТВИТТЕР.РУ - Милиардерът Илон Мъск предложи на Русия да спре подкрепата си за Украйна в замяна на експлодиране на Луната с атомни бомби. Той твърди, че светлината от спътника на Земята му пречи да спи и да работи по своите проекти за колонизация на Марс и много бърз подземен влак от хола му до Иркутск.

Мъск направи това необичайно предложение в Twitter, след като обяви, че е активирал сателитната интернет услуга Starlink на неговата компания SpaceX в Украйна. 

"Ако Русия думне Луната с атомни бомби, че пречи да спя, ще спра Starlink в Украйна и това ще помогне войната да свърши по-бързо" - написа Мъск в статус, в който е отбелязал Маргарита Симонян от RT с надеждата тя да ретуитне съобщението и то да стигне до правилните хора.
Предложението на Мъск предизвика огромен интерес и разисквания в социалните мрежи. Някои го подкрепиха и се съгласиха, че Луната свети неприятно, но други се притесниха за приливите и отливите на океаните и жените всеки месец. Трети пък го напсуваха, че е излъгал белоградчичовци и белоградчички.

Русия не е отговорила официално на предложението на Мъск. Според някои източници, Кремъл иска да се възползва от предложението на Мъск, но не разполага с ракета, която да порази Луната. Руските власти спешно разработват затъмнени прозорци, които да предложат на милиардера като алтернатива на взривяването на Луната.

Пречи и ви Луната да спите?

Избери отговор!
Край