Домусчиев купи Ryanair, наряза 90% от самолетите на скрап

Oct 5, 2017     zhelyo     13196
ДЪБЛИН - Самосъздалият се роден предприемач и бизнесмен Кирил Домусчиев официално е новият собственик на нискотарифния ирландски превозвач Ryanair.


Председателят на КРИБ и собственик на футболния Лудогорец е придобил авиопревозвача за сумата от 6 милона евро, които са му били отпуснати от Българската Банка за Развитие.


Параметрите на сделката обаче може да се променят: Ако новият собственик на Ryanair иска бюро, ще трябва да извади един милиард евро и още един за стол. За използване на корпоративния асансьор вместо стълбите в офиса на компанията пък цената е 278 милиона евро, а за всяка издадена заповед към подчинен ще трябва да плаща по 28 паунда.
"Видях ги, че съкращават полети и наострих очи. Това ми е по вкуса. Съкратени полети обаче е само първата стъпка. Сега следва втората - бракуване на самолетите" - потри ръцете българският чичо Скрудж.


Домусчиев вече е говорил с Ким Чен Ун и кметове от Северозападна България да замени всичките 11 000 служители на компанията с работници, получаващи възнаграждение от порядъка на шарена салфетка или ластици за коса.

Кой ще купи България еър?

Избери отговор!
Край