10 идеи за какво да похарчим спестеното от поевтинелия газ

Nov 3, 2022     zhelyo     3135
Газът поевтиня като приятелството между Боби Михайлов и Наско Сираков. Лятото пък продължава и през ноември, така че очевидно общонационално сме спестили некой лев. Булгаргаз вика "яжте, пийте, Путин черпи". Въпросът е за какво да похарчим нагушеното? Ето идеи:

1. Да подарим на Украйна. Хаха, шегичка. За настроение. Как ще им подаряваме, след като имат пари и си купуват. 

2. Новогодишни куверти. В Дубай. Че Велинград и Банско хем все пак е скъпо, хем се разпродаде. Но на Дубай може да иде кажи-речи една четвърт от природонаселението.
3. Ново BMW. На старо, де. Никой няма пари за ново BMW освен тия батките, дето и те нямат, но някак си разполагат с коли за по 200 бона. Идеята е, че като се видим в лев, харчим за кола. Нищо, че няма да имаме лев, с който да я поддържаме, като се счупи след две кръгчета. И зимни гуми трябват. И гражданска. 

4. За култура. Не, не за някакъв скучноват арт театрален моноспектакъл на превзет човек или за някаква галерия със странни петна по стените. Култура си е да си спретнем един национален събор с хиляди агнета в трап, вино, ракия, хоро, гърмеж с черешово топче и политици в народни носии, дошли да се престорят на простосмъртни.

5. Бяла магия. Ако вложим парите си за врачка-медиум, която да ни направи ритуал срещу обедняване, може да е разумно решение. Все пак много хубаво не е на хубаво и е добре да вземем мерки.

6. Да купим Фейсбук. Цената на компанията Мета пада, след като слънчасалото момче иска да ни завира в някаква виртуална реалност. Никой не му е виновен, че не иска да се гледа с жена си. Ако България купи Фейсбук, ще може да накараме другите държави да ползват кирилица и да ни лайкват идеите, за да не ги банваме за 30 дни.

7. Да заложим парите на титла на Лудогорец. Не е висок коефициентът, но все пак става дума за десетки, стотици милиони, дори милиарди. С печалбата ще може да отложим построяването на не една, а три детски болници.
8. Да си купим ядрено оръжие. И след това да искаме още евтин газ и пари, като заплашваме, че ако не ни угодят, ще го използваме. 

9. Да платим едно къпане на холандците, за да спрат да киселеят и да ни пуснат в Шенген. Ще си кажете, че е прекалено щедро, ама после ще си избием инвестицията.

10. Да спестим за черни дни. Тая опция е последна тука, за да се стреснете и да си изберете някоя от предните. Веднъж се живее, няма да векуваме.

Защо поевтиня газът?

Избери отговор!
Край