Не!Тест: Можете ли да имате крупен бизнес в България

Oct 5, 2020     zhelyo     4677
Отговорете на тези лесни 5 въпроса и открийте дали можете да имате успешен едър бизнес в България. Запишете отговорите си и сверете резултата си накрая:

1. Имате ли ясна идея с какъв продукт/услуга искате да пробиете в корпоративния свят?

А) Да, дефинирах целите си, анализирах пазара, евентуалната конкуренция, проверих патентите, които са свързани с това, което ще правя. Считам, че ще покажа на света нещо ново, което ще ми гарантира успех.
Б) Като цяло имам няколко идеи. От тия, дето ти идват, преди да си легнеш да спиш, като си ударил 5 бири с приятели. Но на сутринта губя малко ентусиазъм.

В) Идеята е ясна - първо някой с по-хубава идея да ми започне нещото, аз после ще си го довърша. Като под довърша, разбирайте, че ще го придобия и разпродам за бърза печалба. Независимо дали е монопол върху цигари, морски флот или търговска верига.


2. Предприемчива личност ли сте?

А)
Да, още от ранна възраст открих, че ми е такова устройството. Искам да създавам, развивам, управлявам. Да нямам един ден да си прилича с друг, да мисля няколко хода напред, да предотвратявам рискове и да преследвам успеха.

Б) Ми май не, ама не съм и личност да работят 8 часа едно и също всеки ден, чуек.
В) Още в детската градина правех схеми и напипвах душевните струни на възпитателките, така че да не ме наказват, а да овикват другите деца, че ми позволяват да им изям десертите.

3. Колко пари сте изкарали досега?

А) Имам начален капитал от няколко десетки хиляди лева, но проверих и имам опции за значително по-голямо банково финансиране.

Б) Колкото да се издържам на битово ниво и малко спестявания за черни дни.

В) На морето едно време една богата немска баба се влюби в мен и ми остави едни милиони завещание. Също така мама беше шеф на тотото, а мен ме направиха директор на пристанище, докато бях студент, за да ми тече заплатата.
4. Какви са отношенията ви с държавната и общинска администрации?

А) Запознат съм с нормативната уредба и мога да подготвя документацията си спрямо законовите изисквания.

Б) Нашите веднъж ми помогнаха да попълня данъчна декларация и си я внесох в НАП сам, даже ми подариха входящ номер.

В) Това, което не мога да реша на едно гише, го решавам на една маса. Българи сме, знаем как да си помагаме. Защо да си усложняваме живота.


5. Разполагате ли с потенциални международни партньори?
А) Да, имам потенциални инвеститори, но и възможност да се развивам на чужди пазари заради връзки, които съм направил от предишни начинания и по време на образованието си.

Б) Не, но ще напиша няколко статуса на английски, ако почна нещо да правя. Може и в LinkedIn да попълня, колко му е.

В) Разбира се, че имам един адвокат с цял тефтер имена и адреси на социално слаби жители на офшорни зони. Метаме им всичко на тях и готово.

Резултати:

Ако имате повече отговори А: Имаме една добра и една лоша новина. Ще започнем от лошата - бизнес в България трудно ще сколасате да направите. Добрата новина е, че светът е достатъчно голям и място за вас ще има другаде.
Ако по-голям дял от резултата ви е Б: Нищо не е спечелено, но и нищо не е загубено. Работете към това да имате повече отговори В и може да ви провърви.

Ако пък сте с най-често отговори В: Честито, вие имате пълен набор от характеристики, умения, природни дадености и материална стабилност, за да сте български магнат.

Какви повече отговори имахте?

Избери отговор!
Край