Обвинен в шпионаж в полза на Русия: Не издавах тайни, хвалех България пред братушките

Feb 8, 2024     zhelyo     1558
МОСКВА НЕ ВЯРВА НА ХВАЛБИ - Пореден уличен в шпионаж в полза на Русия кадър на родните служби за сигурност обяви, че не е знаел какво прави и се обяви за невинен.

"Не съм изнасял информация с цел да навредя на България в полза на държава, обявила ни за враг. А именно исках да покажа в очите на руските ни братя, че имаме и ние с какво да се похвалим" - споделя 57-годишният мъж, признавайки, че е русофил и е огорчен от охлаждането на отношенията между двете страни.

Според него няма как да е шпионин, защото от 30 години споделя такава информация с руски колеги, приятели или просто всеки, който го папита с малко акцент и липсваща членуване и лоша съгласуване в думи.
"Да, имах допреди година профилна снимка и корица с ЧВК Вагнер и често споделям безупречните руски информационни източници и сензациите им сред приятелите си. Но това не значи, че съм загърбил националния интерес. Срам ме е, че ме подозират в предателство. Аз работя за добрия имидж на България всред необятна Русия" - нацупен е уличеният в получаване на финансови облаги срещу изпращане на информация с чувствителен характер за звена на българските сигурност, икономика и политика.

Руското посолство потвърди, че информацията е служела само за прехласване по това как вървят нещата в България и в никакъв случай не би била използвана по някакъв начин за саботаж или нещо криво.

Шпионин ли е?

Избери отговор!
Край