А защо не избори 10 в 1, за да спестим време, пари и мислене?

Apr 11, 2024     zhelyo     1295
Избори две в едно звучи умно, безгрижно, евтино. Но дали не можем да добавим и нещо друго, освен парламентарни и европейски гласувания?

Няма ли да е чудесно да изхабим процеснорната мощ на умовете си, да скършим съвестта си, избирайки най-малкото зло, и да бъдем подложени само на една агитационна кампания годишно, като засилим всички възможни избори накуп?

Да мислим "алангро", както би казал един бивш премиер на България.
1. Президент. Да, не му е свършил мандатът на Радев, има си още, но може просто да си изберем Бойко Борисов да миряса, че се е пенсионирал с конграчулейшънс и да отпуши другите процеси в страната, без да трепери като луд, че за едната пътна карта ще го опандизят.

2. Патриарх. Изборите 10 в 1 може да са повод за национален събор с агнета, чевермета, музика и щипка духовност, за да не изглежда, че се вълнуваме само от чики-рики и хам-хум. Нека определим и кой да е следващият говорител на православния Бог за републиката.

3. Референдум за или против. Няма да има конкретен въпрос, за да не се озлобяват хората по теми като еврото, военната подкрепа за Украйна или премахването на "Аз съм българче" от електронните задължителни ваксини. Но все пак нека хората да изкажат мнението си, за каквото и да си мислят, че е референдумът.

4. Главпрокурор. Мислите си, че досега сме имали налудничави главни прокурори с минимални разбирания за законност, морал и завършили право в школа за санктпетербургски онлайн тролове? Нямате идея какъв може да си изберем при едни мажоритарни избори за национален шериф.

5. Победителите във всички телевизиони реалити програми. Кой пее, кой готви, кой танцува и кой е най-малко досаден в къща с посредствени хора? Нека да добавим и това решение, за да гледаме после шоутата, без да си пипаме с чипсовите и фъстъчени пръсти телефоните, за да набираме SMS-и.
6. Евровизия. Няма нужда да знаем кои са песните, за да можем да си изберем някоя страна, която най-малко мразим освен нас си. 

7. Избор на екип. Да, може да не планирате да раждате скоро, може дори да сте мъж. Но всичко това може да се промени. А ако изберете и платите за екип, ще има свежи пари, които да потънат в здравеопазвателната система.

8. Омбудсман. Най-народният човек, закрилник на слабите, бедните и прее...такованите. Човек, чиято професия е да съчувства. Защо да ни спуснат някоя следваща политическа калинка, вместо да си изберем някой по-симпатичен, на чието рамо да си ревем?

9. Изпълнителен директор на Луната. Американците се юрнаха да решават какви са часовите зони на Луната и да създадат стандарт за лунно часово време. Ние трябва да ги изпреварим и да назначим гуверньор на земния спътник, защото всички знаем, че тя е македонска територия, а Македония е българска.

10. Вижте в новия брой на Прас-Прес.

Искате ли направо и анкетите на Не!Новините в тези избори?

Избери отговор!
Край