10 Не!Съвета за лъчезарен и позитивен живот в Манастирски ливади

Oct 25, 2017     Andy     11862
Учени от Калифорнийския университет бяха нарамени с нелеката задача да оценят кое е най-скъпото място за живот без улици и канализация в Европа и установиха, че това е елитният столичен квартал Манастирски ливади.

Как накупилите си имоти с пачки млади семейства в ИТ сектора да се справят с належащите предизвикателства, учените обобщиха в 10 Не!Съвета:

1. Представете си, че не живеете в София, а сте в слънчево Банско и след малко ще подкарате ски или ще ядете шкембе чорба в кръчма. Приемете го! Манастирски ливади не е съвсем София и не е съвсем град. Тук асфалтът е заменен с пръст, кал и арматура, пред вас е планината и акото ви се отича директно в почвата. Все едно сте в отпуск на Банско! Ако промените нагласите си и си го внушите убедително, ще живеете много по-щастливо!
2. Купете си кокили. Обещаваме ви, че ще възкликнете: "Ходенето през високи шубраци никога не е било по-лесно и приятно!"

3. Говорете си с кучетата! Те хапят по-малко от хората, когато говорите на техния език. Ако се разберете добре, може дори да ви изпратят до спирката на 204, да ви пазят от други кучета и като се качите на втобуса да ви помахат с опашки за успешен и плодотворен ден!

 4. Безплатен фитнес! Вземете си лопата и копайте, копайте, копайте! Учените от Калифорнийския университет заключиха, че ако гражданите изравнят с лопата всяка струпана купчина пръст от отминал строеж в квартала, ще направят "и*ахти ръките".

5. Правете йога на терасата. Няма нищо по-разтоварващо от уединение чрез упражненията на ум и тяло на фона на звуци от къртещи строителни машини. В контраста се крие щастието, обобщават учените.

6. Споделяйте! Чарът на Манастирски ливади е в близостта между комшиите. Чува се и се вижда всичко. Можеш да разбереш кога растат зъби на бебенцето в апартамент 8 или кога има разтройство татко му. Но най-ценното е, че през терасите може да си подавате кафе и сладки, а това засилва чувството за комуналност и общностност.
7. Бъдете технологични. Учените от Калифорнийския университет установиха, че групата от хора, която се очаква първа да измисли телепортацията в света, е жителите на Манастирски ливади. Просто на тях им се налага най-спешно!

8. Станете скаути. Няма нищо по-вълнуващо от програма за ориентация на сляпо в неравен терен. Качвайте нивата на предизвикателствата от сравнително базовото "стигни от спирката на 7-цата до блока си през нощта" до изхвърляне на боклук, преджапвайки половин-метрови езерца".

9. Наслаждавайте се на природата. В Манастирски ливади има блата, плаващи пясъци, а звездите са много по-ярки, отколкото в София, защото няма лампи в голям радиус.

10. Бъдете креативни! Например таксиджията Ставри от 1280 е успял да влезе в квартала под страничен наклон от поне 45 градуса и то на заден ход, за да му е по-интересно.

Каква е ливадата ви?

Избери отговор!
Край