Папата призна за живота на Земята: Може да не е било Бог, а комета

Nov 19, 2014     zhelyo     4839
ВАТИКАН - Папа Франциск обяви, че щом роботът "Филе" е открил органични молекули на кометата 67Р, значи е възможно да се допусне, че не Бог е създал живота на Земята.


"Принципно, аз мога да мина и с врътката, че Библията обяснява по-простичко началото на живота на Земята, защото да тръгнеш да обясняваш на хората за комети, еволюция и т.н. ще е прекалено сложно" - остави си вратичка за връщане към Светото писание главата на католическия свят.


Папа Франциск обяви, че няма против да утешава хората и да помага на отчаяните, разказвайки им библейски притчи, носещи мъдри поуки, без повече да се твърди, че религията има нещо общо със Сътворението на света.
"Науката се справя все по-добре и гледам, че за разлика от религията, не се е спряла на една теза, а ровичка и намира отговори непрекъснато, което е супер. За религията остават свежите неща като пеенето на песни в неделя и надъхващата спортистите история за Давид и Голиат" - радостен бе римокатолическият глава.


Междувременно православни свещеници от цял свят очакват опорна точка как органичните молекули са били оставени на кометата от Путин, докато се е биел много нависоко с ято кондори.


zhelyo

Това с кометата истина ли е или е инсинуация като кацането на Луната?

Избери отговор!
Край