Папата призна, че Бог е само временна концепция, докато открием какво наистина е Вселената

Oct 30, 2014     zhelyo     5034
ДАМИ ВАТИКАНЯТ - Папа Франциск продължи с дръзките си изяви, с които цели да навакса няколковековното забавяне на католическата църква да се развие заедно с цивилизацията, и призна, че Бог е просто временна концепция за сътворението на Света и смисъла на живота, преди да се открие истинския отговор.


Само преди няколко дни  Папа Франциск обяви, че Църквата вече подкрепя Теорията за големия взрив и признава Еволюцията след десетилетия в първия случай и векове във втория на инат и ретроградност. Той допълни, че е по-добре да си признае всичко накуп, вместо да разделя на порции признанията, както направи преди няколко седмици, обявявайки наличието на място на Земята и за гейове, които също били чеда на Бог.


"Господ е нещо като птичките и пчеличките, когато се обяснява на малки деца как са се появили. В началото се ползват по-познати символи, преди децата да пораснат достатъчно и да почнат да си жужат и да се "жилят". Благодарение на науката човечеството вече е в своя ранен пубертет и спира да вярва толкова в Дядо Коледа" - убеден е аржентинският Папа.
Понтифексът обяви, че с интерес очаква развитието на теориите в областта на квантовата механика и силно се надява да бъде доказана струнната теория, защото тайничко обича да слуша метъл.


"Иначе религията си остава чудесно оправдание мъжете да носим рокли, без да сме шотландци или травестити" - отдъхна си след пореден ден на въвеждане на скованата от остарели догми идеология в 21-и век Пап Франциск и си пусна да гледа по телевизора мач на любимия си футболен Сан Лоренцо.


zhelyo

Как гледате на Папа Франциск?

Избери отговор!
Край