10 каузи, които да повдигнат стадната ни карма

Nov 25, 2020     zhelyo     3239
Добротворящото общество си кове безспорно по-добра съдба. Да протегнем ръка на нуждаещ се, да изградим и да окрилим - това ще оздрави не само личните ни душички, но народния ни дух. И във времена на презапасяване с антибиотици, които може би трябват в този момент на някого, и в загуба на вяра, че благотворителността е благотворителна, ние трябва да знаем, че има за каузи, достойни за подкрепа. Ето ги:

1. Да съберем всички лекарства, с които се презапасихме за всеки случай да не би да свършат, и да ги дарим на програмист, който да направи електронна система за рецепти, направления и здравно досие. 

2. Да съберем на НСО за самоуправляващ се джип. Верно, електрически, путьовски ще изглежда, ама един премиер си имаме и следващия път може да не се намеси охраната да изправи волана. А иначе волан да си върти и педали да натиска, за да се чувства, че кара наистина - винаги ще има.
3. Да подарим на Македония Възродителния процес. Едно парче наша история, с което спокойно може да се разделим.

4. Стари килими за новия Парламент. Така че като го преместят от Партийния дом в подлеза на Централна гара, където ще е по-достойно, Цвета да преподари килимите трета употреба на театрите в страната и реално да спомогнем развитието на културата.

5. Дружно отказване от признаване на резултатите на националния отбор. Това е без никакъв материален ангажимент. Просто може да не признаем загубите на нашите и да ги обявим за класирани на Европейското. И да обявим, че официалните данни са лъжа и манипулация.

6. Есенно почистване на мазетата. Наглед изглежда по-скоро егоистична дейност, но ако съберем ненужните вещи на един куп, примерно на мястото на Мавзолея в София, си става страхотна арт-инсталация. Която не струва десетки хиляди на данъкоплатеца.

7. Да намерим Делян Пеевски. Той дари много през последните месеци, но бе срещнат с цинизъм и подмятания. Откъде били парите, наистина ли отивали за това и онова. Индулгенция било. Нека го окуражим да продължава да е този пичага, на чиито плещи съзнателно или не стоим всинца.
8. Да отключим мазетата си. Тази зима не е ясно дали ще я преживеем. А компотите, туршиите и летните гуми може да останат заключени след нас и да дадат бомбаж. Нека да отключим мазетата си и който оцелее на пролет, да се порадва на късмета си.

Останалите каузи вижте в новия 83 брой на в-к Прас-Прес

Добротворци ли сте?

Избери отговор!
Край