10 фундамента за един успешен политически проект

Sep 16, 2021     zhelyo     2053
Изборите не спират да идват за пореден път тази година. Според хаотични изчисления вероятно ще правите, ще участвате или вече сте сглобили нов политически проект, за да вземете участие в прекрасната оргия, която наричаме политически живот у нас. Ето една доза страхотни съвети как да преуспеете в начинанието си, както и да обърнете внимание на някои детайли, които не сте обмислили.


1. Името да е тамън. Много лесно е да се каже, но вижте само как се казват сегашните партии - Движение има такава манджа с грозде, стегни се за европейско развитие на България. Имената на партиите са като онези менюта в ресторанти, където някой веселяк е измислил креативни названия на блюдата и да те е срам да си поръчаш. Затова, ако ще правите партия, просто я кръстете "НАС". Абревиатурата няма значение какво значи, може да е Национален алианс за Симитли, ако щете. Но посланието е "Дайте да направим нещо за нас."

2. Лидерството. Българинът е свикнал с това да търси нов месия - обикновено същият като старият месия, когато е бил нов месия. Но ако имате размах, може да пробвате с двама месии. Може да са с тапии от Харвард, а може просто Слави да викне Годжи, че е по-добродушен. Но най-добре за проекта ви ще е, ако навиете златните момичета след последното си първенство да го оглавят - народът има нужда от синхрон и разбирателство в управлението.
3. Емблемата. Логото на партията, стига да не е просто откраднато от случайна картинка, намерена в Google Images, а направено с малко творчество, ще е добре. Бонус - може да се избегне да прилича на фалос.

4. Финансирането на един политически проект е важно - трябва да има пари за рекламни флаери, за офиси, за тоалетна хартия в офисите, за джипка, за банкет на партийния актив за сплотяването му. Но също така в очите на избирателите всеки лев, с който разполага една партия, е престъпление и сиромахомилството е на почит. Затуй е важно партията хем да има пари, за да функционира шармантно, хем да няма, за да е по-близко до народа. Решението в това е партията да се финансира изцяло с бързи кредити с много неизгодни лихви. Да се купят плазмените телевизори, а па после да ядем солети - така се финансира и населението.

5. Кауза или две. Хората обичат простите неща. Ще борим мафията е простото нещо, което последно обикнаха. На идните избори може би ще обикнат "Да не се дадем на Бил Гейтс" или "Краставици под 4 лева килото". 

6. Миналото. Миналото на новите ви партийни лица трябва да е добре заметено, така че да не изникне изведнъж, точно когато предложите състав на кабинет. 

7. Официална подкрепа. Някой известен и влиятелен да ви даде едно рамо винаги е добре за новия политически проект. Дали президент ще ви дари с няколко генерала за предизборните листи, или някой пичага с над 1000 последователи ще ви последва партията в Instagram - все нещо е.
8. Песен. Една много мелодична песен може да свърши работата на 1000 много бездарни PR-и, дали ви съвет да снимате протяжни видеа на живо в социалните мрежи. 

Последните дочетете в новия брой на Прас-Прес.

Ще правите ли нов проект?

Избери отговор!
Край