Заемът - изтеглен, за да покрие разходите около протестите през следващите години

Aug 2, 2013     zhelyo     5015
Мистериозната дупка от близо половин милиард лева в планирания от правителството на Орешарски заем щяла да покрие разходите за извънреден труд на полицаите, охраняващи протестите в следващите близо 4 години. Това заяви пред журналисти лидерът на БСП и ПЕС Сергей Станишев в отговор на нападките от ГЕРБ, че парите щели да заминат за предизборната кампания на БСП.


"С министъра на финансите Петър Чобанов и министъра на вътрешните работи Цветлин Йовчев изчислихме, че ако най-черните прогнози се сбъднат и протестите продължат още 4 години, на хазната ще са ѝ необходими около 500 000 000 лева. Основните разходи ще бъдат направени за изплащане на командировъчните и наемите за квартири на полицаите от цялата страна, особено от области като Силистра, Козлодуй и някои задстранджански села.


Друга основна част от харчовете се планира да замине за ремонт и поддръжка на депутатските ни автобуси, подсилване на железните ограждения, ежедневно почистване на партерните прозорци на парламента от размазани домати и яйца и редовни доставки на хартия, мастило и кашони за многомилионните ни поддръжници, за да могат открито и свободно да изразяват подкрепата си към кабинета''
, обяви Станишев.
Според слухове дори е планирано прокопаването на подземен тунел, който да свързва парламента с метростанцията на Софийския университет и да осигурява безпроблемен достъп на депутатите. 


Министърът на вътрешните работи Цветлин Йовчев отказа коментар, тъй като бил по следите на грандиозна конспирация, свързваща директно протестиращите с илюминатите, масоните, Ку-клукс-клан, Ал-Кайда, сомалийските пирати и някои криминални елементи от Филипинския работнически профсъюз, за която ще изкара документи до дни.


tweety
  

Одобрявате ли прокопаването на подземен тунел, свързващ парламента с метростанцията?

Избери отговор!
Край