Румен Радев: Мирната конференция в Швейцария е обида за руския суверенитет и провокация за ядрен конфликт

May 28, 2024     zhelyo     1783
СОФИЯ - Чудо е, че Русия не пусна ядрени бомби в София по време на НАТО-вската провокация през последните дни. Това заяви Румен Радев, който не участва в Парламентарната асамблея на алианса в българската столица.

Българският президент определи предстоящата мирна конференция в Швейцария като сериозна заплаха за международната стабилност и провокация, насочена към Русия. Според Радев, събитието само привидно е с цел да насърчи мирния процес в Украйна и всъщност представлява „обида за руския суверенитет и провокация към ядрен конфликт“.

Радев изрази своите опасения, че конференцията, организирана без позволението на Русия, създава условия за ескалация на напрежението, а не за неговото намаляване.
Той подчерта, че истински мир може да бъде постигнат само чрез капитулация на киевския режим и изпълнение на всички условия, поставени от Москва. В противен случай според Радев съществува реална опасност от задълбочаване на конфликта, което би могло да доведе до непредвидими последствия, включително и ядрен сблъсък​ или минимум тежко историческо сърдене.

Радев допълни, че мирна среща в Швейцария не бива да има, защото тя не е истински неутрална страна и призова такъв формат да се проведе в истински безпристрастна страна като Унгария или Беларус.

 

Как Румен Радев вижда мирът в Украйна?

Избери отговор!
Край