Радев с гениален ход: Назначава Борисов за служебен премиер, за да форсира направата на редовен кабинет след изборите

Sep 7, 2021     zhelyo     51082
МЕЖДУ ТРЕТИЯ И ПЪРВИЯ МАНДАТ - Президентът е решил, че задължително трябва да се стигне до съставяне на редовен кабинет в рамките на 47-ото Народно събрание.

"Някои много се разглезиха с генерал Янев. Дипломатичен, психически уравновесен човек, на когото публичните изяви не водят до скандали и международен присмех. И съответно партиите в Парламента лежат на лява кълка и не се и опитват да произведат правителство. Но комфортът свърши!" - зарекъл се е Радев.

Идеята на държавния глава била да състави изключително непоносим следващ служебен кабинет, който да изнерви и влуди всички, което да ги обедини при съставянето на правителство.
"Освен Борисов за премиер, ще сложа Владо Кузов за министър на Младежта и спорта, Азис за министър на образованието, Пеевски - на правосъдието, Джорджано - на отбраната и Ива Николова за говорител на Министерския съвет" - заявил плановете си Радев.

"Да ги видим колко ще изтраят да се правят на дръж ми шапката всичките" - подчертал той пред приближени желанието си да стимулира партиите да намерят диалог.
 

Ще се разберат ли най-сетне?

Избери отговор!
Край