Радев с гениален ход: Назначава Борисов за служебен премиер, за да форсира направата на редовен кабинет след изборите

Aug 1, 2022     zhelyo     58430
МЕЖДУ ТРЕТИЯ И ПЪРВИЯ МАНДАТ - Президентът е решил, че задължително трябва да се стигне до съставяне на редовен кабинет в рамките на 48-ото Народно събрание.

"Прогнозите са след изборите да имаме пак фрагментиран парламент, пак да се карат, пак да си вадят кирливите ризи и януари да трябва да гласуваме пак. А тогава ще е студено, защото ни обрекоха с ястребово поведение да зимуваме без руски газ, не е хубаво да излизаме на избори тогава, ще влезе студ вътре. Затова ще направя покъртителен кабинет." - зарекъл се е Радев.

Идеята на държавния глава била да състави изключително непоносим следващ служебен кабинет, който да изнерви и влуди всички, което да ги обедини при съставянето на правителство.
"Освен Борисов за премиер, ще сложа Владо Кузов за министър на Младежта и спорта, Азис за министър на образованието, Пеевски - на правосъдието, Джорджано - на отбраната и Емили с тротинетката за говорител на Министерския съвет" - заявил плановете си Радев.

"Да ги видим колко ще изтраят да се правят на дръж ми шапката всичките" - подчертал той пред приближени желанието си да стимулира партиите да намерят диалог.
 

Ще се разберат ли най-сетне?

Избери отговор!
Край