И новото правителство под специален надзор, квестори делят министрите на добри и лоши

Nov 10, 2014     zhelyo     4977
ОБЩЕСТВЕНОСТТА - Само 3 дни след успешното избиране на новия кабинет от 43-ото Народно събрание, правителството бе поставено под специален надзор от обществото.


Предвижда се в срок от 21 дни квестори да определят с точност кои министри са добри и кои - лоши, след като в общественото пространство оценки се правят отпреди да бъде сигурен съставът на кабинета, предвождан от Бойко Борисов.


"Вече имаме опит със специалния надзор над КТБ. Там се стигна до процедура по отнемане на лиценза след няколко месечни спекулации, перипетии и неекзактни оценки, но се надяваме с новия кабинет наистина за 20-ина дни да имаме конкретна яснота" - споделиха квесторивтв във Facebook.
Както е известно, съмнения се породиха около министерските позиции на всички, но най-вече на тези на Горанов (финанси), Рашидов (култура), Лукарски (каквото дошло) и Калфин (социализма).


Почти дясно-центристката коалиция предизвика вълна от недоволство от представителите на крайно-дясно-левистката коалиция от предишния Парламент, а здравният министър Петър Москов и езиковедът-любител Людовик Местан размениха фрази, които биха им попречили да се насладят на компанията си на следващ рожден ден на агенция Пик, сочат прогнозите на различни политолози.


zhelyo

Какво значи надзор?

Избери отговор!
Край