Не станахте министър при последната ротация? Споко, ето хубави оферти в IT сектора

Jun 7, 2023     zhelyo     2705
Следният текст съдържа равни дози безплатна личностна мотивация и платено съдържание с възможности за кариерно развитие.

Съставиха ново правителство, обявиха министрите и още никой не ви е звънял или канил на сепаре в мутренски ресторант, за да ви предложи зам.-министерски пост или директорския престол в някоя държавна агенция? Не се отчайвайте!

Не на всеки му е писано да оглави някоя служба, фонд или комисия при тази ротация, понякога се налага човек да работи и истинска работа. Да, в България не си мечтаем точно за това, но трябва да се стиснат зъби и в очакване на следващата ротация да се прати едно CV за нещо, с което да вържете двата края, че и да си сипете по средата да има.
И ако нямате богати роднини да ви издържат на абсурдни позиции във фирмите си, нито умеете да отглеждате собствени картофи за прехрана, ще се наложи да се занимаете с доброто старо работене. Не унивайте, случва се на огромен дял от човечеството и рискът да ви запишат и изнудват за това, което си говорите с колегите за началството, е минимален. Ето няколко страхотни опции за Вас според какъв човек сте се случили:

Ако сте пресметливи и за вас Архимед е великолепен човек, а не шефът на меда, но не са ви харизали планирането на Бюджет 2024, защо да не вложите математическите си познания в игралния бранш? Game Mathematician звучи като позиция, която е с 95% по-малко вероятност да ви изпрати в списъка Магнитски.

Не сте оглавили НАП или някой важен отдел там? Страстта към счетоводството може да ви я оценят в някой сенчест бизнес, но в момента тия структури пак се раздвижиха като през 90-те. Защо да си причинявате тоя стрес, престрелки и отвличания, вместо да отидете в нормален офис като Accountant и да се радвате на спокойствие, климатик и да не се налага да се оглеждате на всеки ъгъл?

Добре, ами ако сте по-креативна натура? Можеше да нарисувате такова хубаво бъдеще на България, ако ви бяха дали Министерство на културата или пък някаква роля в задкулисието, но очевидно за пореден път са ви подминали. Иначе нямаше да стигнете до тоя абзац, а щяхте да си кажете "хе-хе, балъците трябва да работят, а аз получавам консултантски хонорар от някоя партия за да ям толумбички по семинари". Е, за вас има опция да разгърнете таланта си като понарисувате нещо. Ако почнете като 2D Artist, след като на интервюто за работа сте ползвали промокод "Не!Новините ме пращат" до 5 месеца ще станете 3D Artist, a догодина - 5G Artist стига да не ви е жал за гълъбите. Успех! 

Как изкарвате насъщния си?

Избери отговор!
Край