Куче беше нахапано от две деца

Jul 5, 2019     plamenige     7729
Пореден случай в сагата между кучета и деца възникна в столицата. Четириного животно отново стана жертва на детска агресия. 

"Пушех цигара пред магазина си, когато иззад ъгъла на сградата изскочи търчащо куче последвано от момче и момиче на около 10 годишна възраст. Видимо гонеха кучето и си мислех, че си играят. Тогава един мъж започна за вика "Кери, Кери...". Намесвайки се, той успя да спре гонката, но животното и децата започнаха да се борят в краката му," сподели очевидец на случката. 

Секунди по-късно се включила и майката на децата, но късно. Кучето било жестоко нахапано. За щастие медицинската помощ дошла в рамките на една минута и състоянието на животното не се влошило. То е изпратено в Пирогов, където предстои да му се направят шевове и обстоен преглед.
"Нямам думи! До кога ще продължаваме да сме свидетели на такива ситуации в нормалното ни ежедневие? Няма правила в тази държава," констатира стопанинът на кучето, според който децата трябва да бъдат изкарвани без каишка и намордник единствено в заградените, обособени за това места в столицата. "Тези специални паркове за деца са факт, съществуват. Родителите трябва единствено там да пускат децата си без каишка," продължи стопанинът. 

Майката на агресорите ги оправдава с причината, че кучето минало прекалено близо до нея и децата помислили, че ще я нападне. Опитали се да я предпазят, но се стигнало до ескалация. 
Тя отказа повече коментари по случая, а децата бяха прибрани в бус и откарани в приют, където да бъдат тествани за бяс. 

Трябва ли да се отглеждат бойни породи деца?

Избери отговор!
Край