ЕК представи доклада си за назадъка на България

Jul 18, 2013     zhelyo     7471
Европейската Комисия представи в четвъртък сутринта поредния си доклад за назадъка на България в борбата с корупцията и организираната престъпност и реформата в правосъдието и вътрешния ред. Докладът отбелязва силния назадък на страната в тези области, като посочва, че реформите, започнати от правителството на ГЕРБ и за малко спрени по време на служебното правителство, са подети по нов и вдъхновен начин от настоящето управление. В същото време, докладът обръща специално внимание и на тежката политическа обстановка в страната и пробуденото гражданско общество, въпреки които усилията на новото правителство за продължаване на назадничавите реформи са по-решителни отвсякога.

 
„Това е първият положителен доклад за България и силен сигнал от нашите европейски партньори, че този кабинет е твърдо решен да сложи край на борбата с организираната престъпност и да овладее и последните проблеми в съдебната система”, заяви лидерът на БСП и ПЕС Сергей Станишев. „Правителството ще вземе предвид всички ремарки, индикирани в доклада на Еврокомисията и ще направи всичко посибилно този назадък да бъде запазен и продължен”, уточни лидерът на ДПС Лютви Местан. Според правителствени източници, пожелали анонимност, една от първите очаквани реформи е министрите на правосъдието и вътрешните работи Зинаида Златанова и Цветлин Йовчев да бъдат заместени от братя Галеви, тъй като имената им са по-лесни за запомняне.

 
Потърсен за коментар по доклада, външният министър Кристиян Вигенин отбеляза и щастливото съвпадение, че от 1-ви юли най-назадничавата страна в ЕС – България, вече е още по-назадничава, след като от 27-мо падна на 28-мо място по надеждност на институциите, правосъдие и борба с корупцията. „Започвам да лобирам веднага в Съвета на ЕС в най-скоро време да бъдат приети и Македония, Сърбия, Косово, Турция и Украйна, за да може България да заеме 33-тото място в ЕС, защото това място е символично, тъй като на тази възраст нашият спасител е възкръснал от мъртвите”, в изблик на странна мистичност написа той на стената си във Фейсбук.
 
Преди следващия доклад, който се очаква през декември, правителството смята да даде под наем цяла северозападна България на Русия за нейните ядрени, газови и отпадъчни нужди, всички банки и пенсионни фондове на КТБ, а Черно Море - на ТИМ.

 
Припомняме, че този доклад на ЕК беше устен, тъй като бе изчислено, че за писмен ще са нужни над 2 милиона страници хартия, което хич не е състейнабилно по мнение на ЕК.


kwiksilver

Назадничави ли сте?

Избери отговор!
Край