УЕФА въвежда винетки, платена зона за автобуси в мачовете

Apr 25, 2014     zhelyo     3699
НИОН, ШВЕЙЦАРИЯ - УЕФА обяви, че ще вземе крути мерки срещу отборите, паркиращи автобуси в мачовете и така спиращи всякакво зрелище за феновете.


В сблъсъците под егидата на Съюза на европейските футболни асоциации ще се продават винетки на отборите, а паяци ще дебнат за паркирани автобуси, които задръстват движението. Ще се позволява само 30-минутен престой, но за него ще се плаща като в синя и зелена зона.


През изминалата седмица дори в мачовете от полуфиналната фаза на най-силния турнир в Европа - Шампионската лига, отборите на Челси и Реал Мадрид превърнаха своите половини на терена в автогари, което възмути ценителите на най-интересната игра след Football Manager.
"Ние разбираме, че Моуриньо и Анчелоти изглеждат точно като автобусни шофьори с хигиенни нокти и афинитет към ретро-чалгата, но целта ни е да продаваме зрелище, а не просто маневри на едрогабаритни транспортни средства" - сподели председателят на УЕФА Мишел Плати Ни.


УЕФА отдели и внимание на друга метафора за грозна и дефанзивна игра, като забрани незаконните строежи в дефанзивен план и обяви готвене на глоби, ако някой внесе бетон на терена.


zhelyo

Как се противодейства на защитния футбол?

Избери отговор!
Край