За разлика от празниците, в които се яде: Без паника и опашки за книги преди 24 май

May 23, 2024     zhelyo     2604
СТРАНАТА - За разлика от празниците, в които основна част от отпразнуването им е свързана с трапезата, репортери от големите телевизии в страната увериха, че няма задръствания пред книжарниците в навечерието на 24 май.

"Няма спекула с цените на книгите, даже на места има отстъпки между 10 и 30 на сто от коричните цени на изданията" - споделя икономист.

Дори платформите за аудикниги за тези, които не могат или ги мързи да четат, не са със сринати сървъри от прекомерно заслушали се хора.
Няма очаквания за задръствания от културно гладни маси пред книжарници и библиотеки, защото българският читател предпочита да използва този ден за отдих и релаксация, а не почит към делото на Кирил и Методий чрез четене.

"За съжаление репортажът от 24 май отново ще ми е изпълнен с деца, които бавно и с празен поглед сричат стихчета, след като са носили букет на паметник" - кахърен е журналист, надявал се да отрази свада между двама чичовци, сбили се кой да купи последната книга на рафта.

Така, докато някои търсят последния пастет или краставица в супермаркетите, други отдавна са планирали своята културна почивка, без стрес и без излишни опашки.

Как отбелязвате 24 май?

Избери отговор!
Край