Плевнелиев откри тефтерчето на Златанов на кометата 67Р/Чурюмов-Герасименко

Nov 14, 2014     zhelyo     5197
АГИЛКИА, 67Р/ЧУРЮМОВ-ГЕРАСИМЕНКО - Президентът Росен Плевнелиев обяви за успешна мисията Rosetta на ЕКА и НАСА, като след кацането на кометата 67Р/Чурюмов-Герасименко са му били достатъчни едва 3 минути, за да открие тефтерчето на Филип Златанов, братя Галеви, Христо Бисеров и отговора на въпроса #КОЙ.


За първи път в историята на човечеството бе спуснат апарат с робот и президент на комета, отдалечена на 500 милиона километра от Земята, което е малко по-далеч дори от Алфатар (да не се бърка с Алфа-Кентавър - бел. zh.).


"Докато пътувахме със сондата си направихме и плакати, но поради слабата гравитация на мястото за кацане Агилкиа те изхвърчаха, но докато вие си стояхте в комфортната земна атмосфера, аз пак бях първи там, където дори дисидентите ги нямаше" - сподели държавният глава.
Поради липса на място, на Земята ще бъде върнат само единия брат Галев, зъбите на Христо Бисеров, удобните страници от тефтера и едва част от пунктуацията от отговора на въпроса #КОЙ, открити от Плевнелиев на хвърчащия из Слънчевата система кометен къшей.


Президентът изрази желанието си да се върне за обявяването на демокрацията в Северна Корея, за където има подготвен с пастели много хитроумен плакат.


zhelyo

М?

Избери отговор!
Край