Северните потоци били взривени от клошар

Mar 14, 2023     revolver     3532
ПРИ БАЛТИЙКИНИ - Неочаквана развръзка увенча проточилото се над шест месеца разследване на взривовете по подводните тръбопроводи „Северен поток-1“  и „Северен поток-2“ в Балтийско море.

Вина за инцидента е поел полският гражданин Гжегож Бженчишчикевич от Хжоншчижевошице, временно бездомен, който е направил чистосърдечно признание пред местните власти.

В момента се изясняват мотивите за деянието. По думите на г-н Бженчишчикевич, вечерта на 26 септември, в състояние на силно алкохолно опиянение, докато се разхождал по брега на Балтийско море недалеч от Хжоншчижевошице, неочаквано се натъкнал на катер, оставен без надзор. След кратко проучване установил, че катерът превозва боеприпаси и взривни вещества, вероятно предназначени за Украйна. След кратко колебание решава да навлезе в морето с цел незаконен риболов с използване на взривни вещества.
„Честно казано се бях омотал здравата нея вечер и май изсипах всичкия динамит в морето. Когато всичко наоколо взе да клокочи, реших че съм утрепал стадо китове. Друго не помня“ – признава извършителят.

В момента се водят допълнителни следствени действия. Клошарят е изявил готовност да покрие щетите, ако някой милиардер му припише фирмата си.

Кой ви се щеше да е думнал газопроводите?

Избери отговор!
Край