Папата нарисува карикатура на атеисти, черпиха го бира

Jan 19, 2015     zhelyo     6301
ДАМИ ВАТИКАНЯТ - Папа Франциск се опита да онагледи тезата си, че свободата на словото трябва да има граници, след като се опита да създаде обидна карикатура на атеисти.


В рисунката си римокатолическият глава изобразява група неверници, които се мастурбират един друг, а един от тях се опитва да каже "О, Боже, колко е яко", докато останалите участници в чекиджийската оргия го удрят по топките, за да не приписва красивото чувство на Бог.


Карикатурата бе разпространена в редица религиозни издания, както и в някои по-смели секуларни медии, които не се притесняват, че ще накърнят чувствата на невярващите в каквито и да е форми и ликове на Бог.
Атеистите по света реагираха неочаквано, като се засмяха и благодариха на Папата за опита за хумор, като го призоваха да създаде още карикатури, в които да вплете хумора си с вижданията си за различни теми, защото било чудесна форма на диалог между културите.


Атеисти в Рим пък почерпиха Папа Франциск с бира и му пожелаха да разчупва все повече и повече ретроградни аспекти от визията на света за тесногръдия духовен лидер, който размахва пръсти, вместо ведро да сее радост и забава по света.


zhelyo

Защо не са се обидили атеистите?

Избери отговор!
Край