Лъжем Брюксел, преименуваме Южен поток на проект за детски площадки

Jun 4, 2014     zhelyo     4135
СОФИЯ - Замразяването на проекта Южен поток от страна на ЕК няма да повлияе на осъществяването му, след като проектът ще бъде преименуван и пререгистриран като общински проект за строене на детски площадки.


"Тогава може да проведем конкурси само с местни фирми и ония бюрократи да спрат да мрънкат" - обясниха зависимите от енергетичните лобита нашенски трапезни политици, очевидно издразнени на европейската педантичност.


Претенциите на ЕК са, че при процедурите около Южен поток са спазени единствено законите на дивата джунгла, известни в България като "не прави проблеми и си трай, че нито си им на водката, нито си им на тръбопровеждането".
При описа на проекта като строеж на детски площадки в общините по трасето на България се очаква "да ги преметнем отново тия балъци" и България най-после да стане богата страна, защото със сигурност инвестицията няма да влезе в гушата на някой с 12 джипа охрана, даващ 1/3 от заплатите в обръчите си от фирми под формата на невалидни купони.


Междувременно стана ясно, че Украйна не иска Южен поток, за да не станат нашенските тутманици лапачи по посредничеството, което осъществяват украинските еквиваленти на нашите симпатяги. 


zhelyo

Ще ги преметнем ли тия?

Избери отговор!
Край