Кметът на Силистра не взе страна за ситуацията във Венецуела

Jan 30, 2019     Томпсъна     5416
СИЛИСТРА - Кметът на Силистра заяви пред журналисти, че се опасява от кръвопролития, но е прекалено рано да взема страна, защото това може да навреди още повече.

"Венецуелският народ очаква от цялата световната общност да вземе страна в конфликта, който се разиграва там в момента. Искам да ми вярвате, когато ви казвам, че всичките ми молитви са с гражданите на Венецуела за мирно разрешаване на политическата криза, но към този момент ще е безотговорно от моя страна да кажа каквото и да е по този въпрос."

Много от журналистите на пресконференцията останаха изключително изненадани от изказването на градоначалника. Някои от тях съзряха очевиден опит за оставяне на известно поле за политическо маневриране на кмета с оглед на предстоящите местни избори през есента.
Други бяха озадачени, тъй като думите му бяха в отговор на въпрос относно намаленото финансиране на общинския отбор по баскетбол за девойки до 17 години.

Гражданите на Силистра, с които разговаряхме, не бяха добре информирани нито за президентската криза във Венецуела, нито за проблемите с финансирането на спортните клубове в града.

Каква трябва да е позицията на българското правителство?

Избери отговор!
Край