ЕС: Отменяме България, след като 2000 боси сирийци са ѝ проблем

Sep 25, 2013     zhelyo     8590
Ако 2000 сирийски бежанци са проблем на България, която се оплаква от демографски срив и има сериозна нужда от млада работна ръка, по-добре да отменим България и да я заменим с нещо друго. Това е официалната позиция на Европейския съюз във връзка с поисканата от страната ни помощ за оправяне със сирийските бежанци.


Както е известно, страната ни не може да се справи с бягащите от Сирия нейни граждани, като не им осигурява нормални условия за настаняване както и временни възможности за работа, с която да свършат нещо полезно, докато са у нас.


"Европейският съюз може да помага на безидейни и тромави държави, само ако те се казват Гърция и Кипър. Вие не се казвате така, затова ще отменим България, ако много мрънкате" - скръцнаха със зъби от Брюксел.
Сирийските бежанци са посрещнати "на нож" от немалка част от родното население, както и от популистки настроени политици, въпреки че тези около 2000 души са капка в морето от около милион души, издържащи се със социални помощи, от сива икономика или продавайки се за проституция, гласуване или протестиране.


zhelyo

Истински или медиен проблем са бежанците?

Избери отговор!
Край