Жителите на Студентски град осъзнаха, че живеят като бежанци

Oct 11, 2013     zhelyo     14418
Населяващите студентските общежития в София осъзнаха битността си на бежанци, след като тия дни попаднаха на репортажите от лагерите, в които потокът от бедстващи сирийци расте.


"И при нас е пренаселено, имаме адски много дрехи и почти нищо за ядене. Санитарните условия са сходни, а бъдещето ни изглежда също толкова несигурно, колкото това на сирийските семейства. Разликата е, че те са избягали от война, а ние - от икономически и демографски опустяващи мирни региони на родината" - споделят студенти.


Както в бежанските лагери, така и в Студентски град предстоящата зима е считана за изпитание, което мнозина може и да не преминат, а населяващите и двете изглеждат извънредно неподготвени да отглеждат деца.
"Дано правителството вземе помощи от Европа и за нас. Имаме нужда от храна, качествен алкохол, топли помещения и санитарни възли, от които да не излизаш с дезинтерия" - изразиха надежда студентите.


Научавайки тази новина, депутати от ПП "Атака" призоваха държавата да изсели и студентите, като държавата успокои коалиционния си партньор, като обясни, че студентите сами си се изселват.


zhelyo по идея на Синьокракото буби


 

Бихте ли приели студент в дома си за през зимата?

Избери отговор!
Край