Поправка в американската Конституция: Масовите стрелби се считат за самозащита

Jun 22, 2017     zhelyo     4891
САЩ - Американският конгрес прие 28-ата Поправка в Конституция на Съединените американски щати, регламентираща правото на масова стрелба.


Според новите текстове във върховния закон на Щатите масовите стрелби, в които загиват и биват ранени десетки случайни хора, няма да бъдат класифицирани повече като престъпления.


"Очевидно е, че това е самозащита. Самозащита на личността срещу едно болно общество, оказващо психически, социален и поякога физически тормоз над индивида, който просто реагира. И трябва да бъде свободен да реагира, дори това да е с два пълнителя на автоматично оръжие в торсовете и главите на десетки хора на публично място" - ликува американската демокрация.
28-та Поправка, гарантираща правото на масова стрелба при самозащита, веднага влезе в учебниците по право, демокрация и човечност, като замести 1-вата поправка, която бе считана за най-секси от всичките, и 13-ата поправка, отменяща робството.


"Конституцията не трябва да ограничава, а трябва да следва американския народ в нуждите и желанията му, да го защитава и да гарантира свободите му" - съгласни бяха демократи, републиканци, независими и форум БГ-мамма.


zhelyo

Защо се стрелят американците?

Избери отговор!
Край