1/3 от профилите в X/Twitter вече са на Мъск

Nov 29, 2023     zhelyo     2186
В СОЦМРЕЖАТА СИ - Илон Мъск, известният предприемач и иноватор, вече стои зад една трета от всички профили в платформата X, известна катоTwitter.

Това разкритие идва след серия от анализи и изследвания, които показват, че Мъск активно разширява своето влияние в социалните медии, като си регистрира хиляди пощи в abv всеки ден.

Сред основните причини за това са неговият интерес към развитието на платформата и желанието му да укрепи своята позиция като водещ глас в технологичната индустрия, а и за да има с кого да си говори в социалната медия, която купи на народни цени преди година.
Експерти коментират, че този ход е част от стратегията на Мъск за контролиране на информационния поток и формирането на общественото мнение, но също и така да се лайква и ретуитва сам.

Въпреки че някои виждат в това потенциал за позитивни промени в социалните медии, други изразяват притеснение относно възможността за централизиран контрол и ограничаване на свободата на изразяване. Трети пък му се смеят, защото очевидно не е добре.

Представители на X/Twitter отказват да коментират ситуацията, но потвърждават, че са наясно с активността на Мъск и следят внимателно за всякакви потенциални нарушения на правилата на платформата и най-вече да не почне да праща дикпици.

 

Имате ли фалшиви профили?

Избери отговор!
Край