Парламентарни избори 2021 (Предварително по минути™)

Apr 2, 2021     zhelyo     8956
Изборният ден е дълъг, а сигурно имате какво друго да направите, освен да гласоподадете и да успеете да преброите в колко телевизионни студиа довечера ще успее да отиде Андрей Райчев и негоподобните. Пък и мачове има, така че ето в аванс сбит преразказ на как протича изборният ден в условията на коронакриза.

04:00 - СТРАНАТА - Всичко е готово за изборния ден. Секциите са запечатани и очакват скоро започването на изборния ден. Химикалките и тонерите на машините за гласуване са пълни със симпатично, усмихнато и ненатрапчиво мастило.

07:00 - НОС ЕМИНЕ - Изборният ден започва в най-източната точка на страната, но като казваме нос не бива да се смята за агитация за Цветан Цветанов.
07:42 - САНДАНСКИ - Първи сигнал за опит да се купуват гласове идва от санданския квартал Смилово, където кандидат-депутат е засечен да раздава на хора пред изборна секция по двайсет ролки тоалетна хартия. Той е задържан и разпитан, като обяснява, че вече се е ваксинирал и искал да раздаде вече ненужните си миналогодишни запаси.

08:03 - ПЛОВДИВ - 43-годишна избирателка нахлува без маска и обкашля изборната секция, защото си мисли, че зеленият коридор за възрастни хора в супермаркетите важи и за изборите, което не е така, но тя държи да покаже, че е срещу мерките.

08:45 - КОСТИНБРОД - Иван Гешев обявява, че е разбил печатница за фалшиви бюлетини. Оказва се, че е разбил печатница за съвсем истинските бюлетини. Добре, че изборната активност ще е 30% и няма да има недостиг.

09:23 - БАНКЯ - Бойко Борисов е гушнал мечешката 45 дечица, играещи на топка в училищния двор и е демонстрирал, че се познава с всички, преди да иде и погрешка да гласува за Слави Трифонов, защото са с един номер разлика и от толкова много избори през годините тия числа му се размиват.

09:25 - СОФИЯ - Корнелия Нинова вика, че е гласувала за промяна и една по-някаква си България, но всички знаят, че лъже, защото вероятно е гласувала за БСП.
09:28 - БОЯНА - Президентът Радев гласува дистанционно чрез дрон. Вотът му е отменен, защото е гласувал с руска бюлетина.

09:31 - ВАРНА - Марешки гласува, като оставя в секцията подарък - две туби бензин, малко антибиотици и стари пуловери, които синът му вече не носи.

09:44 - СОФИЯ - Красимир Каракачанов заявява, че е гласувал да се забрани фотошоп, защото му е писнало от колажи в Интернет. Гласувал е машинно, ползвайки Billa карта.

09:49 - КЮСТЕНДИЛ - Мая Манолова вика, че е гласувала за Слави, защото да се коалират срещу мутрите. Слави после се включва онлайн да каже, че е гласувал за 7/8, което се пада номерът на Атака, осма преференция.

11:01 - РОСЕНЕЦ - Особен медиен интерес представлява гласуването на Ахмед Доган, който идва със съветски космонавтски костюм до секцията си, охраняван само от 25 совалки на НСО. Не казва нищо, което веднага се интерпретира като мъдър намек.
11:11 - СОФИЯ - В 11:11, защото такива са хитрите начини за изцеждане на нумерологичната агитация, лидерите на Демократична България правят 11-часово лайв-включване във Facebook, за да изброят корупцията, която ще преборят, стига да не се наложи да се коалират с една корупция, за да преборят по-лошата.

11:30 - ЛОВЕЧ - При рутинно пръскане с дезинфектант в изборна секция в ловешко училище от бюлетините са изчезнали над 80% от партиите.

12:31 - ТРОЯН - Купувач на гласове подава сигнал, че е измамен, след като е дал по 50 лева на един квартал да гласуват по един начин, а всички са си гласували както си решат.

13:41 - БУРГАС - Ваксиниран наскоро човек, без да исква хаква машина за гласуване, от която почва да звучи обратно броене. Секцията е евакуирана, но всичко се оказва просто шегичка на Бил Гейтс.

14:02 - СОФИЯ - Секция, обикаляща домовете на карантинирани и хора, чието здравно състояние не позволява напускане на дома, се е запила при гостоприемен избирател в Люлин 7, когото първоначално помолили да му ползват тоалетната, но вече трети час пият и пеят Земля в илюминаторе.
14:31 - ДЖЕБЕЛ - Нов сигнал за изборна фалшификация, след като представители на РИК установяват, че един човек вече е гласувал 17 пъти, като си сменя дрехите и маската, за да заблуди секционната администрация. След проверка се установява, че лицето е задигнало картите на 50 възрастни хора.

16:20 - РУСЕ - Порядъчно пийналият Йордан Начев влеза с гръм и трясък в една от изборните секции. Събаря тъмната стаичка. Гласува. Гордо отбелязва, че си е научил урока и е гласувал с "Не подкрепям никого".

17:45 - ФЕЙСБУК - Досадни хора с цифрички в профилните си снимки апелират едновременно да не се следят незаконните екзитполове, защото били манипулация, но агитират на база същите екзитполове, че има шанс за техните хора, ако се мобилизират негласувалите.

20:00 - ЦИК - Изборният ден приключва, за да може комисията да си почине, гледайки второто полувреме Унион (Берлин) - Херта, докато секционните комисии броят бюлетини и си изперат маските, че за цял ден са се омирисали на лиги.

21:45 - СОФИЯ - Ентусиазиран застъпник от кампания за заснемане на броенето на бюлетините с разочарование открива, че не му е останала памет на телефона от 2093 селфита и сторита, които си е направил, за да документира гражданския подвиг да ни гарантира честни избори.
23:58 - АРЕНА АРМЕЕЦ - Струпването на 19 000 члвенове на СИК с маски часове наред в зала, изпълнена с полеви кушетки на военния лазарет, гарантира точно преброяване и въвеждане на протоколите от хора, които пишат на компютър с общо 1 от 20-те пръста, които имат.

04:00 - ЦИК - Предварителните данни вече се избистрят и руската агентура, без да е похарчила и стотинка да се намеси в изборите, вече има ясна идея кои ще са следващите отговорни за нашиването на милиарди български пари в нереализирани руски енергийни проекти.

Ще бъдат ли зачетени тия избори?

Избери отговор!
Край