Октоподът Паул продължава да познава, букмейкърите в безизходица

Jul 8, 2010     zhelyo     2926
 

 

След като предизвика фурор по цял свят със своите верни прогнози за всички мачове на маншафта, базираният в Германия октопод Паул вече е трън в очите на букмейкърите. Негови фенове се опасяват, че е въпрос на време водния обитател с уклон към хазарта да бъде респектиран от финансово засегнати кръгове.
 

Огромните загуби, които букитата отчитат напоследък заради правилните прогнози,  преливат чашата на търпението им, твърдят близки до Шломи Голдберг Маймон - може би с еврейски произход и с малка черна шапчица на главата, а може би не, но пък със сигурност крупен собственик на бетинг сайтове със с изявена непоносимост към монетарни загуби.

 

Помолени за коментар, стопаните на многоногото не останаха уплашени от тези информации. Фриц-Валтер Щадион (!?), шеф (по немски фюрер) на аквапарка в Оберхаузен, приел със спокойствие ситуацията и гарантирал пълната безопасност на любимеца си. Паул си живее през девет аквариума в десети и само ветеринарката-СС ветеран танте Герда има пряк достъп до него. За храна тя му пуска миди в купички, оцветени със съответните нацонални флагове, а също така се грижи за хигиената му, умело отстранявайки акитата му от водното пространсто с цел повишено чувство за разкош и благоденствие и продължаване на така развитите гадателски способности.

 
В тесен приятелски кръг, на деветата бира, хер Фриц-Валтер е споделил следното: „Пазим го добре, защото Паул е истинска златна мина! Далеч от камери и журналисти го гощаваме с миди с малко весели подправки и той предсказва не само изхода на мача, а и жълти/червени картони, точен резултат и брой тъчове. Ако му сипеш малко Йегермайстер, купен от турския квартал, започва да прави и финтовете на Месут Йозил, но от това май няма много файда. Хванали сме с едни чернички момчета от Балканския полуостров, дето са много отворени на залаганията и мамицата им разгонваме на букмейкърите с наште залози. Нашата работа е професионална работа, ако разбирате какво искам да кажа.“

 

Цялата тази история, касаеща сакралната дума 'залози', автоматично е дала повод за няколко безсънни нощи на  вездесъщ бг журналист с инициалите на държавна сигурност, но наобратно, на когото преди време в ефир бе споменато, че е направен от пикня.

 

Междувременно, добилият бърза популярност октопод  използва дадената му трибуна и реши, както е модерно напоследък, да се ангажира с някоя социална кауза. Първоначално той призова към повторен суров апартейд в Южна Африка, но бързо осъзнал непопулярността на тази кауза в наши дни, с трогателен глас той заяви: „А знаете ли, че изяждайки едно синьо гумено мече вие оставяте средно по две жълти гумени мечета сирачета?“ Очаква се това да доведе до появата на минимум 35 фейсбук групи, коментирани основно от представители на слабия пол с основно използвана фраза 'оФф горкотуУу';   проблемът вероятно ще заеме около ¼ от времето на някои популярни телевизии и също толкова от бюджета и енергията на Български Хелзинкски комитет и ЛГБТ, които поздравяваме с резултата от [(78-12):6]x7]+11.
 

В същото време и в България беше направен опит на животно да бъдат приписани подобни пророчески свойства. Задружно, но не и симпатично семейство от кв. Филиповци посочило своя четириног любимец – кучето Сафет, за българския Паул. В подкрепа на тезата си те информирали насъбралите се журналисти, че на едикойси мач кучето, ставайки от следобеден сън, първо си облизало левия тестикул и отборът-домакин бил, а на следващия ден първо облизаният тестикул бил десният и съответно гостите победили. Също така добавили, че на трети мач, който свършил наравно, кучето въобще не се заело с тази странна за човешкия род форма на авто-хигиенизация.

 

За всеобщо съжаление на 42мата ентусиасти, никой до момента не ги е взел насериозно, а топ-новината на деня станала тази за тийнейджър, който обича майка си и веднъж дори и подарил цвете.

 
zhom

Ще ядете ли един умрял октопод?

Избери отговор!
Край