10 Не!Мити за плащането на данъци

Apr 21, 2017     zhelyo     3539
Остават 10 дни да си платите данъците, освен ако не сте фирма - тогава сте закъснели доста, или Лукойл - тогава тая тема не ви вълнува и продължавайте напред. Ето 10 мита за плащането на данъци и обясненията защо не са така.


1. Ако аз не платя данъци, все някой ще ги плати. Не, това не е като логиката да работите някаква гнусотия при Пеевски, дето ако не сте вие, някой друг щял да я върши и по-добре да захлебите.

2. Да не се плаща ДДС за хазарта води до по-големи печалби. Само ако сте кривоглед статист от някое село, получил 5 000 лева, за да излъже по телевизора, че е милионер.
3. Данъците поне са положително нещо. Ако държавата ви плащаше не!нъци, нямаше ли да ви е по-положително?

4. Колкото повече данъци събере държавата, толкова по-секси ще е. Не, ще стане гнусна и разплута, но вие ще се правите, че я обичате и ще ѝ давате да ви шиши, за да ви издържа и да ви купува неща от мола.

5. Ако не платя данъци, НАП ще ми разкатае фамилията. Зависи коя точно ви е фамилията.

6. По-голямата събираемост ще доведе до това повече творци да получат хляб, като измислят химни за институции като МВР или Агенцията по хранителен контрол. Химните на такива институции са измислени от извънземни преди милиони години.

7. Някои хора като малки са паднали в данъчното като Обеликс в казана с отварата и няма нужда да плащат данъци. Не, това са олигарси и изедници и трябва да направите нещо, за да не ви прецакват, вместо да свеждате глава и да казвате "тука е така".
10. 20 процента ДДС е справедливо. Ама се чувствате прецакани, че ви липсват 2 не!мити тука, нали?

Съществуват ли наистина данъците?

Избери отговор!
Край