България през 2020 г. (Не!Пророчество от zhelyo)

Dec 30, 2014     zhelyo     13811
Вдъхновени от Magnum opus-а на проф. Божидар Димитров, с който той се опитва да извае бъдещето, както вае и историята, Не!Новините ще ви представят едно доста по-акуратно предсказание за облика на родината след 5 години и 2 дни.

Ей го нà: 


Първи януари на 2020-а година така и не се случи. Физиците от ЦЕРН направиха чудесен опит да смесят бозона на Хигс с глутен, защото смятаха, че алергичната реакция ще доведе до отделянето на пренебрежимо малко количество газове. Е, не познаха и затова времевият-пространствен континуум се сгъна в колики и след 31.12.2019 Г. времето скочи направо на 3-и януари. Милиарди хора се възмутиха във Facebook за изгубените 2 дни от живота си и прекараха още две седмици, яростно искайки затварянето на ЦЕРН.
Това събитие не подмина и България, където хората традиционно се будят след Нова година на 3-и януари поради алкохол. Е, през 2020-а година се събудиха чак на 5-и, което бе неделя и с покруса осъзнаха, че имат няколко часа до първия си работен ден. Препсуваха ЦЕРН и се зарадваха, че ситуацията в БАН е все толкова ялова, че по-скоро ще затворят лаборатория заради счупена последна епруветка, отколкото ще преместят времевия-пространствен континуум в другия крачол.


Нацията отиде до Lafka, която бе изместила всички търговски вериги. Едни си купиха кафе, други - цигари, трети ползваха банкомата, четвърти изиграха всички лотарийни игри, еврофутболи и заложиха по някой излишен далак, защото знаеха, че Нова година е нов късмет. Разбира се, мнозина от имащите комбинацията от работно място и малко дете, минаха през Lafka, за да оставят там децата си на детска градина или училище, преди да заемат касиерското си място на щанда за бахур и култура. Българите и след 5 години все така обичаха бахура... и културата.


Имаше известна доза паника, понеже цената на петрола се беше утроила през последния месец, понеже революцията в Китай направи страната жадна да установи читав живот за половин милиард хора, което малко попрецака световната икономика. Та, заради високата цена на горивата в Lafka цареше паника, понеже беше превзела и всички бензиностанции, което струваше на КОЙ-то там е собственик - 2.3 млрд. лв. А никой вече не можеше да си позволи бензин. Но тази инвестиция щеше да се възвърне след фалита на 3-тата банка на Lafka. Първите две банки на Lafka бяха фалирали, след като отпуснаха на собствениците си кредити за придобиване на концесиите за златодобив, а другата фалира, след като политическият елит много желаеше да сбъдне пророчеството на Божидар Димитров, което бе толкова базирано на истината, колкото астрологията.


По етажите на властта бе все така изнервено, защото някой пак бе оплескал баничните късмети. Софтуерът за случайно разпределение на държавните порции баница с късмети пак се оказа нагласен, манипулируем, а тези, които го ползваха, бяха все такива посредствени патки, чиято едничка амбиция в живота бе да продължат да са посредствени патки на средните етажи на властта.


Хубавата вест бе, че покрай новогодишните гърмежи в Люлин, Младост и останалите такива квартали, артилерийските залпове изплашиха Ислямска държава, която беше стигнала до Босфора и се беше юрнала към Европа. Е, нашенските новогодишни салюти подплашиха брадатите смелчаги и те дори се отказаха от 70-те си девици за геройския джихад и се отдадоха на смирено мастурбиране, каквото трябва да представлява живота на абсолютно всеки религиозен фанатик, независимо кой е въображаемият му приятел.
В областта на спорта се очакваше тия дни да свърши пренасянето на трибуна Моци от Разград в София, където тя да стане сектор А на стадион Бойко Борисов в Подуене. Гениалната на пръв поглед идея на бившия премиер да слее Лудогорец с Левски доведе единствено до това Стойчо Младенов да продължи да е треньор на ЦСКА и през 2020 г., като дори успя да отстрани отбор от Гибралтар в Лига Европа през 2017-а, а първенството бе все така честно, колкото всяка дума на Венци Стефанов. 


Новата година бе посрещната хладнокръвно от обикновените хора, които се радваха, че са в България, защото доста други страни бяха станали доста по-тъпи. Тук, поради мързел и глупост, управляващите така и не успяха да осерат ситуацията, а междувременно гражданите придобиха здрава имунна система. Те знаеха, че всичко гнило рано или късно се срива и просто помагаха на този процес, непречейки. Хапнаха баница с късмети, които дори не прочетоха, защото знаеха, че истинският късмет са очите на тези, които стоят до теб. А все повече очи заставаха до все повече очи, гледащи в една непредсказуема посока, която можеше и да донесе щастие.


zhelyo, малкото No!Stradamus

Каква част ще е истина?

Избери отговор!
Край