Местни избори 2023 - Първи тур (Предварително по минути™)

Oct 27, 2023     zhelyo     3484
Страната се готви да си избере нови кметове, кметици и кметофлуидни персонажи или да си преизбере старите. Същото ще стори и със златните позии на общинските съветници, които са известни с това, че заплатата я взимат между другото, а кое е другото си е работа на прокуратурата да ги почне.

Ето как ще протече вторият изборен ден за тази година:

05:63 - БУРГАС - ЦИК сключва първия спонсорски договор за избори, като срещу 23 милиона първият тур на местните избори ще бъде брандиран от Лукойл и официалното название ще бъде Лукойл Местни избори 2023. Филип Киркоров е получил спешен въздушен коридор, за да дойде да изпее официалния химн на изборите за тържественото им откриване в една от най-източните точки на България - анклава Камчия.
06:55 - КАМЧИЯ - Церемонията по откриването на изборите завършва с кадри на превъзбуден терминал за обработка на суров петрол, от който пръска. Заради рекламния договор във всички избирателни секции ще може да се консумират само продукти на Лукойл - бензин, дизел и монопол над баскетболната игра.

07:00 - СТРАНАТА - Изборният ден започва обичайно, като членовете на секционни комисии започват да се оглеждат един друг и да анализират кого биха изяли, ако попълването на протоколите и броенето на резултатите вечерта се проточи прекалено дълго. 

07:23 - РАДНЕВО - Машина решава, че е въглищар-енергетик и хуква да блокира пътя, но получава 36 заплати и се преквалифицира в криптоборса и започва да търгува с биткойни. Печалбите ѝ са касирани от ЦИК и се оказва, че е заработила за половин час толкова криптовалути, че тия избори ще излязат на народа безплатни.

07:59 - ЦИК - От Централната избирателна комисия съобщават, че на някои места наръча с бюлетини за кмет на област, локален кмет, общински съвет и избор на местен феодал, е възможно да тежат над 14 килограма и по-слаботелесните може да гласуват с придружител или крик.

08:12 - ДИМИТРОВГРАД - Избирателка твърди, че машината за гласуване я е нападнала и нахапала, като призовава гражданите да въстанат срещу дигиталното робство и да евтаназират всички машини. 
08:49 - РУСЕ - Кандидат за кмет в русенско село се оказва кандидатиран да бъде кмет на още четири села в района. Мъжът обяснява, че е бил вдъхновен от услугата за професионален домоуправител в градовете, като искал да я приложи в селски мащаб.

09:34 - УЛИЦА ШИШМАН - Улица Шишман се оказва отцепена от София, защото е забравено полагането на отводнителна шахта и при поредното разкопаване улицата се е откъснала от столицата. ЦИК и ГРАО взимат незабавни мерки да я обособят в отделен избирателен район и да проведат избори за кмет и съветници на община улица Шишман.

10:03 - ТЕЛЕВИЗОРА - Вече временните данни от екзитполовете се показват на екраните в безсмисленото състезание кой ще даде по-рано безсмислени и недостоверни данни за гласуването. В устрема си да е по-интересна, една телевизия показва дори резултатите от втория тур и кой колко ще открадне по време на мандата си.

10:28 - ПЛОВДИВ - Инфлацията се усеща и при купуването на гласове. Изборен брокер в Столипиново е приет в болница, след като му се е изсипала хернията, понеже е носел два супертежки сака с пари, за да купи гласовете на представителите на едва две семейства. 

11:21 - СТАРА ЗАГОРА - Група маскирани влизат в изборна секция и гласуват за себе си. Оказва се, че групата са кандидати за общински съветници, провели нелепа предизборна кампания и заради това ги е срам да си покажат лицата.
12:10 - СИМИТЛИ - Изборните секции затварят, защото всички секционни комисии са канени на прасе и няма какво толкова да се случи до края на изборния ден, че да оправдае пропускането на прасето заради едната бюрокрация.

13:12 - СОФИЯ - Деца са арестувани и обвинени в незаконна изборна агитация, тъй като били облечени като тикви за хелоуин.

14:24 - ВАРНА - Жена е задържана за агитация край избирателна секция. 83-годишна дама е обикаляла хората с описание на кандидат за общински съветник, на когото забравила името и партийната принадлежност, но искала да подкрепи. Тя го описвала на всеки срещнат с надеждата да ѝ кажат как се казва. Членовете на СИК обаче съзрели в това опит за агитация, тъй като се оказало, че тя е бабата на въпросния кандидат и се прави на ударена.

15:31 - ТЕЛЕВИЗОРА - Дежурните изборни коментатори вече са навъртели средно по 34 километра в обиколка на различни студия, в които да кажат, че са сънували резултатите, да анализират кой може би ще ходи на балотаж и кой ще спечели на първи тур и всевъзможни безсмислени преди получаването на истинските резултати на следващия ден приказки.

16:20 - ПЕТРИЧ - Възрастна дама, очевидно умала богат урожай в тазгодишната марихуанена реколта обвинява, че машината ѝ се плези, когато ѝ разпечатва бележката и пожелава да я осъди за обида. Оказва се, че е споделила от продукцията си останалите членове на СИК и до края на изборния ден секцията се превръща в съдебна зала, в която заседават по делото за обида. Машината печели и жената е осъдена да плати седемнайсет банички, защото всички са много гладни.
17:30 - МАНЧЕСТЪР - Дербито на двата футболни Манчестъра започва и по-находчиви членове на СИК пренастройват машините да стриймват мача, за да не си хабят батериите на телефоните.

18:15 - ПЕРНИК - Нервен човек изпотрошава тъмната стаичка и скъсва бюлетината, като обяснява, че се е напрегнал, защото не знае кой е верният отговор, който да зачеркне и се чувства глупав. Обясняват му, че не е училищен тест, а избори и се успокоява.

20:00 - СТРАНАТА - Изборният ден приключва и всички настройват вниманието си към това къде кой е кмет, докато хиляди семейства на бъдещи общински съветници потъркват ръчички, че са си уредили старините.

Вярвате ли в изборните резултати?

Избери отговор!
Край